Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο Παπανδρέου είναι αναρχικός.

Με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι πάντες καταφέρθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τον πως ξεπουλάει τη χώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδικούνται οι προθέσεις του Παπανδρέου.

Χτες, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως «η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της» και τόνισε πως θα προτείνει νόμο στη Βουλή, ώστε η ελληνική γη να μη μεταβιβάζεται και να μην πωλείται. Βέβαια -με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει- ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποθηκεύσει όλη τη δημόσια περιουσία. Ουσιαστικά -μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί το χρέος- η χώρα έχει ήδη πουληθεί.

Ήταν πολύ σωστή και πολιτικά τίμια η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να πουλήσει τη χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σοσιαλιστής. Είχε δηλώσει μάλιστα πως είναι «αντιεξουσιαστής στην εξουσία».

Όσοι βιάστηκαν να τον κοροϊδέψουν για αυτή του τη δήλωση διαπιστώνουν τώρα πως ο Παπανδρέου έλεγε την αλήθεια – διαπιστώνουν πως ο Παπανδρέου είναι οπαδός του αναρχικού σοσιαλισμού και του Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν.

Ο Προυντόν –ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν και εναντίον της κρατικής ιδιοκτησίας- είχε γράψει πως «η ιδιοκτησία είναι κλοπή». Ο Γιώργος Παπανδρέου πουλάει τη δημόσια περιουσία, ώστε η χώρα να μην έχει περιουσία και να περάσει από τον σοσιαλισμό στην αναρχία.

Πουλώντας τη δημόσια περιουσία, ο Παπανδρέου έκανε το χρέος του – το κράτος δεν έχει ιδιοκτησία. Τώρα μένει να τον ακολουθήσουν και οι Έλληνες που έχουν ιδιοκτησία – ας απαρνηθούν ή ας πουλήσουν την ατομική ιδιοκτησία τους, ώστε να ζήσουμε επιτέλους στην ιδανική αντιεξουσιαστική και αταξική κοινωνία της αναρχίας.

3 σχόλια:

  1. Ανατολη,πες του Πιτσιρικου να μη με αντιγραφει:)
    Πριν ενα χρονο,ειχα γραψει αυτο εδω το αρθρο,
    http://celinathens.blogspot.com/2010/03/blog-post_18.html
    Το ονομασα,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ.
    Οπου εκει αποδεικνυω οτι ο ανθρωπος ηταν αναρχικος
    (Αποδεικνυω,τροπος του λεγειν,ευνοητο ειναι πως το αρθρο τον σαρκαζει!)

    Ριξε μια ματια να θες.Νομιζω βεβαια πως ο Παπανδρεου εχει ξεπερασει κατα πολυ σε αθλιοτητα οχι μονο τον Καραμανλη,αλλα και οποιονδηποτε αλλον Πρωθυπουργο που περασε ποτε απο αυτον τον τοπο
    (Ισως η σαυρα του Κολωνακιου να τον συναγωνιζεται,αλλα κ αυτη μαλλον χανει στα σημεια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ celin,
    συμφωνώ με όλα αυτά που γράφεις αν αντί για το όνομα "Καραμανλής", βάλεις το όνομα"ΓΑΠ".
    Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν έκανε περισσότερο κακό στη χώρα κείνο το πιτσιρίκι εκ Βαυαρίας που κάποιοι έφεραν στη χώρα για να την κυβερνήσει ως βασιλέας, απ' ότι ο σημερινός πρωθυπουργεύων. (έχουν κι ένα κοινό: μιλούν άλλη μητρική γλώσσα απ' αυτήν του τόπου τον οποίο κυβερνούν).
    Ένας άνθρωπος που η νοητική του επάρκεια είναι στα όρια του λανθάνοντος αυτισμού. Που φαίνεται να μισεί και να σιχαίνεται τους ανθρώπους τους οποίους κυβερνά.
    Που η κυβέρνησή του αποτελείται από ανεπάγγελτους αιώνιους πολιτευτάδες, πρώην γκόμενες, παρατρεχάμενους κολλητούς, μέλη μασσονικών(;) λεσχών, πρωτοξάδερφα, ανθρώπους με μουσαντένια πτυχία και κάποιον Ντόλιο, όπως έμαθα μόλις σήμερα. (ποιός διάολος είναι αυτός ο Ντόλιος, ρε παιδιά;;;;)
    Όχι καλέ μου celin. Η κυβέρνηση Καραμανλή, ήταν απλώς παιδική χαρά, μπρος σ' αυτό το τσίρκο.
    Και η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στην παιδική χαρά και στο τσίρκο, είναι πως το τσίρκο μας έφερε την Κατοχή στη χώρα και μας χρεοκώπησε.
    Ήδη μου φαίνεται παράδεισος η 5ετία Καραμανλή...
    Το θέμα όμως είναι άλλο: από τον Εφιάλτη, πότε θα ξυπνήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη Ανατολη,συμφωνω με ολα οσα λες.Σκεψου οτι το αρθρο το εγραψα πριν ενα χρονο,οταν ο Κωστακης ηταν ακομα φρεσκος,διχως δηλαδη να εχω ιδεα απο τη λαιλαπα του ΓΑΠ που μας περιμενε.

    Διαβασα τυχαια καπου κ οσα ελεγες στο μπλογκ στης Συνικαλ για τον αυτισμο του ΓΑΠ.Μαλλον ετσι θα ειναι.Δε γινεται,ο ανθρωπος ειναι αλλου για αλλου,αλλα λενε τα ματια του,αλλα λεει το σωμα του και αλλα λενε τα λογια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή