Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς κυβέρνηση!


Το Βέλγιο συμπλήρωσε το μήνα αυτό 12 ολόκληρους μήνες χωρίς κυβέρνηση (το μακρύτερο διάστημα που έμεινε χώρα σε ακυβερνησία) και ούτε οι ακρίδες πέσανε να το φάνε, ούτε άνοιξε η γη και το κατάπιε, ούτε τίποτα.

Αντιθέτως μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2010 που δεν ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση και την ασυμφωνία των κομμάτων του κοινοβουλίου να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, το Βέλγιο κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Στο διάστημα αυτό η χώρα πέτυχε να μειώσει το έλλειμμα της, να προοδεύσει οικονομικά και να ασκήσει με επιτυχία την εξάμηνη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πολλά άλλα που δείχνουν ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τις «αποτυχημένες» εκλογές. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που τρώνε τα συκώτια τους Γαλλόφωνοι και Φλαμανδοί για απόσχιση!

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι φαεινοί ντόπιοι εγκέφαλοι που μας έχουν γανώσει τον εγκέφαλο με την απειλή της ακυβερνησίας στην περίπτωση που δεν βγει με βαρβάτη διαφορά το πρώτο κόμμα κι ένα σωρό πλασματικά διλλήματα προκειμένου να τους εκλέξουμε με το ζόρι. Για να μας ρίξουν μια ώρα αρχίτερα στον γκρεμό. (για το καλό της χώρας τάχαμου, τη σωτηρία της πατρίδας και άλλα τέτοια βαρύγδουπα). Τη σωτηρία της τσέπης τους εννοούν.
Έχουν πολύ χρήμα οι κυβερνητικές θέσεις.
Άντε και στα δικά μας!
Ξεκουμπίσου Γιωργάκι!
Ζήτω η ακυβερνησία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου