Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ωραία έκθεση ιδεών μαθητή Τρίτης Γυμνασίου ή πως μπορείς να γράψεις μια σελίδα παπαριές, χωρίς να λες απολύτως τίποτε.

32 πνευματικοί άνθρωποι εξεγέρθηκαν εναντίον της ανευθυνότητας πολιτών και πολιτικών, συστήνοντάς μας να επιδείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα αλλιώς θα καταστραφεί η χώρα και θα τη φάνε οι ακρίδες.
Να κάνουμε αγόγγυστα θυσίες για τη σωτηρία της πατρίδας και την ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπρέπειας στο εξωτερικό (να πάψουν να μας λένε «γουρούνια» οι άλλοι, με τι μούτρα νομίζετε αντικρίζουν τους υψηλούς συναδέλφους τους στο εξωτερικό οι πνευματικοί άνθρωποι; μια ντροπή για το ότι είναι Έλληνες την αισθάνονται).
Τώρα βρίσκονται στη φάση αναζήτησης υπεύθυνης και σοβαρής ηγεσίας που θα αναλάβει το βαρύ καθήκον της εθνικής ανασυγκρότησης (σε συνεννόηση πάντα με τις προστάτιδες δυνάμεις του εξωτερικού, δεν είμεθα αχάριστοι). Όταν θα την ανακαλύψουν αυτήν την πολυπόθητη ηγεσία θα μας την ανακοινώσουν με προσεχή διάγγελμα.
Στο μεταξύ μας καλούν να επιδείξουμε συναίνεση, ομοψυχία και εθνικό καθήκον.

Κι εμείς όλοι διαβάζοντας αυτό το υπέροχο κείμενο και σε πλήρη συμφωνία και ομοψυχία μεταξύ μας, τους απαντάμε: Βρε ουστ!!! Προσκυνημένοι!!!!!
Τρώτε και πίνετε με τους δωσίλογους. Το επόμενο που περιμένουμε από εσάς είναι να συνθέσετε τον Ύμνο του Μνημονίου!!!!
Το πλήρες κείμενο: (Οι υποσημειώσεις, δικές μου)
«Τολμήστε! Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Ελληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης.
»Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους. Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή.
»Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Οσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση με οδηγό το δικό τους προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας. Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε, αν αυτοί που εκπροσωπούν τον λαό και παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή όργανα, τολμήσουν να κάνουν το καθήκον τους.
»Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών».
 
Υ.Γ. Σημείωση της διορθώτριας φιλολόγου: Πολύ καλή προσπάθεια παιδί μου. Μόνο τρία ορθογραφικά λάθη. Παρόλο που ο λόγος σου διακρίνεται από αοριστία και πολυσημία, εντούτοις είναι άριστα δομημένος, γλαφυρός και δραματικός. Μια μέρα θα διαπρέψεις. Διακρίνω μια κλήση στη δικηγορία ή στην πολιτική.

Το κείμενο υπογράφουν, από τα γράμματα και τις τέχνες: Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός.
Από την ακαδημαϊκή - επιστημονική κοινότητα: Νίκος Αλιβιζάτος, Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Αγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.

2 σχόλια:

 1. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001770638887

  ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ ΠΡΟΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΝ ΑΣΜΕΝΩΝΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΕΙ.
  ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ ΜΟΝΟ 31,ΑΝΤΕ ΚΑΙ 21.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χα,χα! δε μπορώ να το δω. Δεν έχω φεισμπούκι εγώ (Ίσως η μοναδική Ελληνίδα!).
  ΄Ωστε Φραγκίσκο σε λένε; Άντε μπράβο να σε αποκαλώ με κάποιο όνομα, γιατί να αποκαλείς κάποιον "Άντε γεια", είναι ολίγον σχιζοφρενικό.
  (Υ.Γ. Ωραίο όνομα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή