Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Οι βόμβες, το ραντεβού με την άνοιξη και τα χελιδόνια που έχασαν το δρόμο τους


Οι συμμαχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον 150 ανθρωπιστικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες στη Λιβύη για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο στις 25 Μαρτίου.
Είναι εκπληκτικό που όλες αυτές οι έξυπνες βόμβες που πέφτουν καταιγιστικά στο λυβικό έδαφος και τις λυβικές πόλεις, δεν αφήνουν θύματα. Τουλάχιστον αυτό έχουμε αντιληφθεί παρακολουθώντας τις ειδήσεις στα ξένα και τα ελληνικά κανάλια.
Ούτε ερείπια, ούτε νεκρούς και κομματιασμένους, τίποτα. Παραείναι έξυπνες αυτές οι βόμβες που ξερνούν καθημερινά τα νορβηγικά, τα γαλλικά, τα καταριανά και τα βέλγικα αεροσκάφη.
Οι βόμβες τους πέφτουν με χειρουργική ακρίβεια κατακέφαλα στον τρελό δικτάτορα, τα παλάτια του και στον εξοπλισμό του.
Κάτι φέρετρα που τόλμησε να δείξει η λυβική τηλεόραση να παραχώνουν σε ομαδικούς τάφους, έσπευσαν οι δημοσιογράφοι της «συμμαχίας των προθύμων» να αποκαλύψουν ότι ήταν άδεια. Επικοινωνιακό όπλο του ανίατου δικτάτορα.

Η πλειοψηφία των αεροπλάνων αυτών που βομβαρδίζουν τη Λιβύη απογειώνεται από τη Σούδα της Κρήτης. (Τα βελγικά απογειώθηκαν απ’ τον Άραξο).
Θλιβερή κατάντια για την Κρήτη, να συμμετέχει στην καταστροφή μιας αδερφικής χώρας.
Υπήρξε μια περίοδος της Ιστορίας, που ελάχιστοι γνωρίζουν, κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (από το 74 πΧ μέχρι το 296 μΧ), όπου Κρήτη και Κυρηναϊκή (το ανατολικό τμήμα της Λιβύης, εκεί που βρίσκεται σήμερα η Βεγγάζη), ανήκαν στην ίδια επαρχία, Επαρχία Κρήτης και Κυρήνης. Είμαστε τόσο κοντά άλλωστε, ένα αυλάκι νερού μας χωρίζει.
Η Ρωμαϊκή επαρχία «Κρήτη και Κυρήνη»
Θα ‘ρει μια μέρα όταν η επιχείρηση των ευγενικών συμμάχων λήξει επιτυχώς με τον αποκεφαλισμό του παρανοικού δικτάτορα, όταν σβήσει ο καπνός των βομβαρδισμών και κατακάτσει η σκόνη της ερήμου, που θ’ αντικρίσουμε τα ερείπια και τους νεκρούς.

Όμως ποιος νοιάζεται για τους νεκρούς μπροστά στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και της τάξης κι όσο για τα ερείπια, αυτά θα αποκατασταθούν σε χρόνο ρεκόρ από τις οικοδομικές εταιρίες των συμμάχων που κλείνουν ήδη συμβόλαια. Οι οποίες είχανε και κάτι πτώσεις εργασιών και τζίρου τελευταίως, με την κρίση!  Ευκαιρία να ρεφάρουνε...

Το ξέρω είχατε κι εσείς ραντεβού με την Άνοιξη...
Την ίδια όπως πάντα μέρα, στις 21 του Μάρτη...
Όμως δε θα ‘ρθει!
Ένας πύραυλος Τόμαχωκ πέρασε μέσα απ’ την καρδιά της...
Το είπαν μόλις στις ειδήσεις...
Και τα λουλούδια της σκέπασαν τάφους ανοιχτούς.
Εκεί πέρα, στην καυτή έρημο της Λιβύης...  Θεοδοσία Κατριτζιδάκη

Υ.Γ. Πάμε στοίχημα πως φέτος τα χελιδόνια θ’ αργήσουν να ‘ρθούν απ’ τα μέρη εκείνα;
Τα σμήνη των θυμωμένων αεροσκαφών θα εμποδίσουν την επιστροφή τους προς τη θερινή τους κατοικία. Χελιδόνια προς το παρόν, αναβάλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου