Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου, πέρασες την κόκκινη γραμμή! Έθιξες την περηφάνια μας, θα γνωρίσεις την οργή μας!


Παπανδρέου αλήτη, πέρασες την κόκκινη γραμμή!
Χτυπάς τους Κρητικούς; Χτυπάς τους Κρητικούς; Δαγκώνεις το χέρι που σε «ταΐζε» τόσα χρόνια με ψήφους;
Τη φωτο τη βρήκα στη Σίβυλλα, την οργή μέσα μου
Τι τους πέρασες τους Κρητικούς, σφουγγαρόπανα που τους χρησιμοποιείς όσο τους έχεις ανάγκη για να κάνεις τη δουλειά σου και μετά τους πετάς;
Οι Κρητικοί σε ψήφιζαν τόσα χρόνια, τον πατέρα σου πριν κι εσένα στη συνέχεια. Όταν έβαλες υποψηφιότητα για πρόεδρος σου δώσαν τη θέση αντί του Βενιζέλου.
Όταν χρειάστηκες ένα χέρι βοηθείας για να ρίξεις τον Καραμανλή (γιατί έπρεπε πάσει θυσία να φύγει), σου το έδωσαν, στο λιμάνι του Πειραιά, θυμάσαι; 3 του Φλεβάρη του 2009 ήτανε.
Τότε που πήγες κι εσύ για συμπαράσταση κι έδωσες το σόου του κλαμένου απ’ τα δακρυγόνα που τάχαμου σε ψεκάσανε. Θυμάσαι; κείνους τους αγανακτισμένους αγρότες  της Κρήτης που πένονταν και θέλανε να φτάσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (τι πιο λογικό αίτημα, αλήθεια!) με τα τραχτέρια τους.
Όλος ο κομματικός μηχανισμός από κάτω να οργανώνει το σόου: Σχιναράκη θυμάσαι; Κουράκη θυμάσαι; Σκραφνάκη θυμάσαι; Σπυριδάκη θυμάσαι;
Κι εσύ στη μέση να καταγγέλλεις τα άθλια ΜΑΤ, του τρισκατάρατου που σε ψέκασαν σαν κατσαρίδα.

Και τώρα χτυπάς αυτούς τους ανθρώπους; Που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση, με μια σοδειά κατεστραμμένη απ’ τις βροχές του Πάσχα και το δάκο, που πρώτη φορά στην Ιστορία, Ιούλη μήνα δεν έχει ξεκινήσει η δακοκτονία στην Κρήτη. Ο εναπομείνας καρπός στα δέντρα θα πάει στο διάολο για φέτος. Αντί να ψεκάσεις τις ελιές για να ψοφήσει ο δάκος, ψεκάζεις τους ανθρώπους στους δρόμους με δηλητήρια!
Οι αγρότες χαμένοι, απ’ την δική σου Κυβέρνησή. Με την τιμή του λαδιού για τον παραγωγό στα 1,80 ευρώ, τιμή 1985!

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου χτύπησες στην Πλατεία Συντάγματος και ψέκασες με τα ίδια δηλητήρια που σε ψεκάσανε στον Πειραιά οι άλλοι, ψέκασες σα κατσαρίδες τους Κρητικούς που χόρευαν πεντοζάλι και τραγουδούσαν. Τις γυναίκες και τους νεαρούς.
Ψέκασες την Κρητική Λύρα.
Αυτό λέγετε Ύβρις.
Ένα να θυμάσαι: Οι Κρήτες μπορεί να είναι φιλότιμοι, μπορεί να είναι περήφανοι, πιστοί, αλλά μαλάκες δεν είναι.

2 σχόλια:

  1. Aνατολη δεν υπαρχει περιοχη στην Ελλαδα που να μην εδαρη απο τη μαλακια της, οποτε και η Κρητη που εδινε εξηνταρια στο Πασοκ τοσα χρονια δεν αποτελει εξαιρεση.
    Αλλα δε τρεχει τιποτα που υπηρξαμε μαλακες, ειτε με το πασοκ ειτε με τη νδ. Ο,τι εγινε, εγινε.
    Απο δω και περα ομως, η ιδια παλια μαλακια δε θα ειναι πια ασυγχωρητη: Θα ειναι και συνενοχη στο εγκλημα της δολοφονιας της χωρας.

    Για να δουμε, θελω να πιστευω οτι η χθεσινη μερα ειναι γκαστρωμενη και συντομα θα γεννησει το Καινουριο.. Και οι τυφλοι ειδαν τη χουντα του πασοκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @celin,
    καλησπέρα. Όποιος είναι αχάριστος και αμνήμων θα το πληρώσει.
    Είχα και τη ραδιοφωνική μαρτυρία του λυράρη από τα χτεσινά αίσχη στην Πλατεία. Τα χημικά που έφαγαν στη μούρη για να σωπάσουν οι λύρες και τα λαγούτα. Κι ο κόσμος που χόρευε. Συγκλονιστική. Απλά δεν ήξερα πώς θα το ανεβάσω.
    Η φωτο με τον ηλικιωμένο κρητικό που φορά την κρητική φορεσιά, πεσμένο στο δρόμο να τον ποδοπατάνε, με έκανε έξαλλη.
    Είμαστε λίγο λοξοί εμείς οι Κρήτες. Μη μας θίξεις...
    Η χούντα θα πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή