Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πεινάλες


Τη στιγμή που η χώρα κατεδαφίζεται. Την ώρα που οι κάτοικοί της βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση και με το ενδεχόμενο της απόλυτης ένδειας να κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια τους, ακόμα και τούτη την ώρα κάποιοι θησαυρίζουν. Απ’ το αίμα και τον ιδρώτα των υπολοίπων, των πολλών.
Τα ευρώ ρέουν, ποταμοί, σαν να είναι φιστίκια.
Περίπτωση Α’ : Βασικός μισθός στο γραφείου του αδιάφθορου Αντιπροέδρου, κυρίου Πάγκαλου 162.817 ευρώ.
Βασικός μισθός τίνος; Τι υπηρεσίες προσφέρει στη χώρα αυτός ο κύριος που αξίζει να αμείβεται με το αστρονομικό αυτό ποσό, που εγώ η τυχερή θα κάνω 10 χρόνια να το αποκτήσω και που ισούται με το βασικό μισθό 275 νέων εργαζομένων στην σημερινή Ελλάδα για 22,9 χρόνια;
 Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Περίπτωση Β’: Καταβάλλεται αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο στο γνωστό κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ, πρώην δήμαρχο Ηρακλείου και ευρωβουλευτή, Μανόλη Καρέλλη, το ποσό των 188.502 ευρώ ως αποζημίωση για ζημιές που υπέστη η εφημερίδα του επί Χούντας!!!!!!! Προφανώς τόσα λείπανε από τον συμπαθή Κρητικό πολιτικάντη για να συμπληρώσει τα εισόδηματά του και να ζήσει αξιοπρεπώς.
 Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Περίπτωση Γ’: Ο γνωστός τουρίστας που παριστάνει τον πρωθυπουργό σ’ αυτή τη χώρα, συνεχίζει ακάθεκτος τα ταξιδάκια- all inclusive εκτός επικρατείας με έξοδα του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία. Αυτοί οι τύποι που κυβερνούν, έχουν πέσει σαν ακρίδες πάνω απ’ τη χώρα. Θα την τεμαχίσουν και θα πουλήσουν τις σάρκες της. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά και νεκρή θα κακοποιήσουν το κουφάρι της. Ψάχνοντας τίποτα χρυσά δόντια που είχε η μακαρίτισσα στο στόμα της.

Υ.Γ. Ένοιωσα απίστευτη ντροπή προ μηνός όταν διάβασα την παρακάτω είδηση: «Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Νατότο Καν αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που περνά η χώρα του και οι κάτοικοί της, ανακοίνωσε πως παραιτείται του μισθού του ως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. 
"Θα συνεχίσω να λαμβάνω την αμοιβή μου ως μέλους του κοινοβουλίου, όμως όχι αυτή που απορρέει από τον τίτλο του πρωθυπουργού, ούτε τα σχετικά πριμ", εξήγησε ο αρχηγός της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου».

6 σχόλια:

  1. ΗΡΕΜΗΣΕ !
    ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙΣ ΞΑΝΑ !
    Μ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να ηρεμήσω Φραγκίσκο; Κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνά με αυτούς στην κυβέρνηση, μετρά εις βάρος μας. Οι Γερμανοί έχοντας κάτσει στη χώρα ως κατακτητές 4 χρόνια, την έγδυσαν κυριολεκτικώς. Πήραμε τίποτα πίσω; 70 χρόνια πέρασαν και πήραμε τα κατοχικά δάνεια, το χρυσό και οτιδήποτε άλλο βούτηξαν; Πώς θεωρείς ότι θα πάρουμε ποτέ πίσω όλα αυτά που μας κλέβουν οι σημερινές κατοχικές δυνάμεις με τους δωσίλογους συνεργάτες τους;
    Ο μισθός μου, η βενζίνη και οι σερβιέτες για να ξαναφτάσουν τιμές στην π.Μνημονίου εποχή, θα πάρουν 50 χρόνια και βάλε.
    Υ.Γ. Ευχαριστώ για την πληροφορία!!! Έχω ακόμα νεύρα. Ο ξάδερφος (συντοπίτης σου), πιστό σκυλί του κόματος (είχε δουλέψει ένα φεγγάρι με την οικογένεια), όταν του ανέφερα το περιστατικό το δικαιολόγησε: Απόφαση δικαστηρίου. Νόμιμη. Δεν βρήκε τίποτα παρόλογο. Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Του έκλεισα το τηλέφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σου πω κάτι να ηρεμήσεις.
    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει πάρει από την Γερμανία την αποζημίωση.
    Μπορείς λοιπόν να είσαι υπερηφανη για την μεγαλοψυχία μας.
    Και μην σ΄ακούσω να τους λές προσκυνημένους προδότες και υποταγμένους.
    Μεγαλόψυχοι είναι Μεγαλόψυχοι Σκατόψυχοι που έλεγε και η γιαγιά μου.
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @blackbedlam,
    Τι θυμήθηκα πάλι τους βρωμογερμανούς και συγχίστηκά; Αν δεν πάρω αποζημίωση για τον πατέρα μου, θα σκάσω. Έχω αφήσει επίτηδες τον τάφο μισοφτιαγμένο. Κάποια στιγμή θα τον αποτελειώσω με τα λεφτά της αποζημίωσης που περίμενε 60 χρόνια και δεν τα πρόλαβε.
    Υ.Γ. Εγώ δεν είμαι μεγαλόψυχη.
    Καληνύχτα και σε σένα, φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://kritipoliskaihoria.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html

    Αν το διαβασεις προσεχτικα θα καταλαβεις απο που ερχεται το ονομα μου και με ποση περηφανια το κουβαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που μου αρέσει σε σένα Φραγκίσκο, είναι οτι μου απαντάς έγκαιρα!!! (χα,χα). Προχτές έκανα σχόλιο για το όνομά σου.
    Λοιπόν, ενδιαφέρουσες ρίζες, με ηρωικό οικογενειακό παρελθόν. Ώστε πρωταγωνιστής στην απαγωγή Κράιπε; (μπαμπάς ή παππούς άραγε;)
    Θα έχεις ακούσει θαυμαστές ιστορίες ως παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή