Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Πάμε για Σύνοδο το σαββατοκύριακο;


Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Αστέρα της Βουλιαγμένης τρώει και πίνει ο ανθός των απανταχού σοσιαλιστών επί της γης. Κοινώς συνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής. Η Αθήνα κρίθηκε από τους διοργανωτές ως ο καταλληλότερος τόπος για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου αυτού, καθώς τα τελευταία 2 χρόνια η χώρα ευημερεί, πακτωλοί χρημάτων ρέουν στα πεζοδρόμια και η χώρα έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε σοσιαλιστικό παράδεισο.
Κάπου μεταξύ τσιπούρας και κις λωρέν οι 300 εκπρόσωποι των σοσιαλιστών έριξαν και μερικές ιδέες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που εδώ και 3 χρόνια τους έχει στοιχειώσει και δεν τους αφήνει να κλείσουν μάτι.

Συγκεκριμένα μέχρι την ανεύρεση του 128ου δρόμου για το Σοσιαλισμό, κατατέθηκαν οι εξής ρεαλιστικές προτάσεις αντιμετώπισης της υπάρχουσας ζοφερής κατάστασης:
α) Να αντιμετωπίσουν την ανεργία στις χώρες που κυβερνούν παρέχοντας δωρεάν χάπια σπιρουλίνας και ταμπλέτες τροφής στους ανέργους, όπως αυτά που δίνουν στους αστροναύτες για να μην ψοφήσουν τελείως απ’ την πείνα οι άνεργοι. Θα τους φανούν χρήσιμοι στη συνέχεια.
β) Πρότειναν διάφορες επαναστατικές μεθόδους  αύξησης των φορολογικών εσόδων, όπως για παράδειγμα να φορολογείται κάθε παιδί που γεννιέται και κάθε γέρος που ζει πάνω απ’ τα 70 και έχει το θράσος να ζει και να τον ταΐζει το κράτος τζάμπα.
γ) Πολλές διαφωνίες εκφράσθηκαν ως προς την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων στις χώρες που εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας (δηλαδή σε όλες) και έχουν την ατυχία να τις κυβερνούν αυτοί οι φιλάνθρωποι σοσιαλιστές.
Κάποιοι πρότειναν να ψεκάζονται οι διαδηλωτές με παραισθησιογόνα ώστε να μαστουρώνουν και να μην μπορούν να σύρουν τα πόδια τους, να κυλιούνται κάτω σκασμένοι στα γέλια και να βλέπουν με ερωτική διάθεση το γκλομπ του Ματατζή, ενώ κάποιοι άλλοι ηγέτες πιο ριζοσπάστες, υποστηρικτές του εναλλακτικού τρόπου ζωής (ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός), πρότειναν να προωθηθεί μια νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού, του «διαδηλωτικού» όπου διάφοροι αγανακτισμένοι ή απλώς περίεργοι απ’ όλον τον κόσμο θα μεταβαίνουν στις χώρες που ορίζονται κάθε βδομάδα κινητοποιήσεις για να βγάλουν φωτογραφίες και να ζήσουν από κοντά αυτή την αξέχαστη εμπειρία.
δ) Ομόφωνα η Σύνοδος αποφάσισε να στείλει μήνυμα συμπαράστασης και κουράγιου στο Μουαμάρ Καντάφι μαζί με μια ανθοδέσμη κόκκινα τριαντάφυλλα. (θα του τη ρίξει βομβαρδιστικό)
Στο περιθώριο του Συνεδρίου και στα επιμέρους θεματικά τραπέζια οι γυναίκες σοσιαλίστριες κόντεψαν να πιαστούν μαλλί με μαλλί όταν οι συντρόφισσες του Βορρά πρότειναν να διαγραφούν από τη Διεθνή οι συντρόφισσες του Νότου γιατί έχουν κυτταρίτιδα, είναι χαμηλοκώλες, είναι σα πατσαβούρες και εκθέτουν με την παρουσία τους το Σοσιαλισμό.
Τους  άντρες συνάδελφοί τους πάλι απασχόλησαν πιο σοβαρά ζητήματα αντρικής φύσης, όπως η ανακάλυψη καμιάς καινούργιας βαφής μαλλιών που δεν ξεβάφει και κανένας τρόπος να μπορούν να ξενοπηδήξουν με ασφάλεια και τζάμπα για να μην την πατήσουν όπως ο Ντομινίκ και τρέχουνε.
Η Σύνοδος μέχρι στιγμής κατέληξε στο αισιόδοξο συμπέρασμα πως η Οικουμένη είναι σε καλό δρόμο, σύντομα θα μεταμορφωθεί σε σοσιαλιστικό Παράδεισο και ο κόσμος (των συμμετεχόντων) θα τρώει με χρυσά κουτάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου