Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Τι γνωρίζετε για τις οικο- κατσίκες;


Όταν η οικονομική κρίση ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων, τότε, ναι, μπορεί να αποβεί κερδοφόρα. (Όταν μάλιστα εκμεταλευτείς και τον κάλο αυτών που έχουν υποστεί την πλύση εγκεφάλου περί «οικολογίας», «πράσινης ανάπτυξης και τρίχες κατσαρές»)...
Διπλό κέρδος: Και πληρώνεσαι και ταΐζεις τα ζωντανά τζάμπα! Θα το σκεφτεί κανείς βοσκός ή αγρότης εδώ;;;;;;;;;;;

Επί το έργον. Επιχείρηση αποψίλωσης πάρκου...
Οι κοινότητες του Μέριλαντ βρήκαν έναν πρωτότυπο και οικολογικό τρόπο για να ξεφορτωθούν τα ζιζάνια από τα πάρκα και τους κήπους τους: προσέλαβαν ένα κοπάδι... κατσίκες.
Τους κερασφόρους, τετράποδους "εργάτες" παρέχει η εταιρεία "Οικο-Κατσίκες" (Eco-Goats) του Ντέιβιντσονβιλ.

"Στους ανθρώπους δεν αρέσει να πηγαίνουν σε μέρη γεμάτα με τσουκνίδες και θάμνους. Αντιθέτως, οι κατσίκες το λατρεύουν", εξήγησε ο Μπράιαν Νοξ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας, καθώς οδηγούσε ένα κοπάδι στον τόπο... εργασίας του, στην πόλη Γκέιθερσμπεργκ.

Η εταιρεία "Οικο-Κατσίκες" λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και καθημερινά καθαρίζει από τα αγριόχορτα πολλές εκατοντάδες στρέμματα.
Όπως είπε ο Νοξ, 30 κατσίκες μπορούν να φάνε τα ζιζάνια σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων μέσα σε μία ημέρα.
Επιπλέον οι κατσίκες έχουν ορειβατικές ικανότητες και άριστη ισορροπία και μπορούν να φτάσουν σε σημεία όπου ο άνθρωπος θα δυσκολευόταν.
Δουλεύοντας ακάματα, τα ζώα αφήνουν πίσω τους τα περιττώματά τους που είναι "εξαιρετικό λίπασμα", κατά την εταιρεία.
Στο Γκέιθερσμπεργκ η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντας "Ένωση 'Αιζακ Γουόλτον" σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή κάλεσε την εταιρεία να καθαρίσει ένα πάρκο.
"Είναι πραγματικά ένας πρωτότυπος και οικολογικός τρόπος να ξεφορτωθούμε τα ζιζάνια και επιπλέον οι κατσίκες είναι πολύ χαριτωμένες", είπε η Ρεμπέκα Γουάντλερ.
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου