Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δεν ήταν Εβραίοι...

οι νεκροί και οι σακατεμένοι, καθάρματα.
Τις αποζημιώσεις λέει πρέπει να τις διεκδικήσουν τα κράτη. Οι ξεπουλημένες πολιτικές ηγεσίες. Που δεν το έπραξαν 70 χρόνια τώρα. Που στην εκδίκαση της υπόθεσης το ελληνικό δημοσιο εκπροσωπούνταν δια απλού παρατηρητή(!). Δεν ήταν με το μέρος του διάδικου.
Καθάρματα!

Από: Express.gr
Υπέρ της Γερμανίας είναι η απόφαση που ανακοινώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και αφορά την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο.
Όπως τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής, δικηγόρος, Μιλτιάδης Σφουντούρης, «η απόφαση του Δικαστηρίου είναι αρνητική σε όλα της τα σημεία. Υπάρχει ένας δικονομικός κανόνας ότι τα εγκλήματα έγιναν, τα δικαιώματα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να τα διεκδικήσουν κράτη. Δηλαδή διάδικοι και διεκδικητές πρέπει να είναι μόνο κράτη».
    Επισημαίνει δε ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να πιεστούν τα κράτη και να καταθέσουν προσφυγές, ώστε να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις από την Γερμανία για τις θηριωδίες που έγιναν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής".  

Καταραμένοι. Επί 61 χρόνια ο πατέρας μου έσερνε ένα τσακισμένο πόδι. Ήταν άμαχος. Στην αυλή του σπιτιού του.

Οι νεκροί ακόμα περιμένουν.
Ζητούν δικαίωση.
Δεν ξεχνώ.
Δεν συγχωρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου