Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Kυριακή παραδίδουν τη χώρα, όπως το 1941 - "Οχυρώνονται" εν όψει Ειδικού Δικαστηρίου

Από: defenceNet
Tην Κυριακή θέλουν να περάσουν το σύμφωνο παράδοσης της Ελλάδας, ενώ απόψε το βράδυ οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, υπό την επίβλεψη του τραπεζίτη Λ.Παπαδήνμου, θα επισφραγίσουν το όνειδος που κατ'ευφημισμόν, καλείται "PSI" και "δανειακή σύμβαση".

Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα παραμείνουν αυτοί οι αρχηγοί στην εξουσία των κομμάτων τους, μετά από όλα αυτά; Και αν ο Γ.Καρατζαφέρης θα δώσει αγώνα για να ξαναμπεί το ΛΑΟΣ στη Βουλή, πόσο βέβαιο είναι ότι ο Α.Σαμαράς δεν θα έχει σύντομα την τύχη του Γ.Παπανδρέου;

Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν PSI και δανειακή. Η πλειοψηφία είναι μεγάλη (κάπου 257 βουλευτές) και όσες διαρροές και να υπάρξουν οι 180 ψήφοι που θα εξασφαλίσουν στους πρωτεργάτες της συμφωνίας ότι δεν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο θα ληφθούν...

Η τρόικα ζήτησε να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για να εκθέσει τις απαιτήσεις της, τις οποίες έχει υποβάλλει και γραπτώς σε 16σελιδο κείμενο, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως πριν από τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό σήμερα το βράδυ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προσπαθήσει να μειώσει το μισθολογικό της κόστος σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, αν θέλει να ανακάμψει η οικονομία της, ενώ πρόσθεσε ότι «το κούρεμα του ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές θα πολύ μεγάλο».


Σημ: Η εικόνα είναι από την παράδοση της χώρας στα γερμανικά στρατεύματα από τον αντιστράτηγο Τσολάκογλου στις 21 Απριλίου 1941, δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Όμως η ουσιαστική παράδοση είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα, το Πάσχα της 20ης Απριλίου Κυριακή ήταν και τότε - με την πραξικοπηματική ανάληψη της διοίκησης της στρατιάς της Ηπείρου από τον Τσολάκογλου και την ενημέρωση του γερμανικού στρατήγείου, ότι "Παραδίδουμε τα όπλα και θέλουμε αύριο να υπογράψουμε συνθήκη ανακωχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου