Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ιταλοί είπαν όχι στα φάρμακα-δολοφόνους! Οι Ελληνες;

«Άλλο το φάρμακο και άλλο η δραστική ουσία» αποφάνθηκαν τα ιταλικά δικαστήρια, βασισμένα σε κοινοτική οδηγία.
Από: newsbomb

Οι Ιταλοί είπαν όχι στα φάρμακα-δολοφόνους! Οι Ελληνες;


Οι τροϊκανοί είναι τόσο αδίστακτοι, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών, επιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα ρύθμιση η οποία ήδη έχει κριθεί παράνομη στην Ιταλία.
Όταν η δικαιοσύνη άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει απορρίψει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία -και, μάλιστα, βασιζόμενη σε κοινοτική οδηγία!- πώς είναι δυνατόν να μας «σερβίρουν» την παράνομη ρύθμιση στην Ελλάδα;
Τελικά, υπάρχει κοινοτικό δίκαιο ή όχι; Ή, μήπως, το δίκαιο ισχύει για όλους τους άλλους εκτός από «τα κορόιδα τους Ελληνες», που -προφανώς- δε τους νοιάζει αν θα ψοφάμε σαν τα ποντίκια, με τα φάρμακα-δολοφόνους (made in India, Pakistan, Bangladesh) τα οποία θα μας ταΐζουν;

Όταν η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει μια παρόμοια ρύθμιση για τα φάρμακα με αυτήν που προωθείται σ’ εμάς τώρα από την τρόικα, σκόνταψε πάνω στην δικαιοσύνη της χώρας.
Μια παλαιότερη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στο φάρμακο και την δραστική ουσία την έκανε να αποσύρει την διαβόητη διάταξη. Τα «τυχαία» φάρμακα κρίθηκαν παράνομα στην Ιταλία.

Στην Ελλάδα τώρα προωθείται η ίδια διάταξη.
Αυτό που απέτυχαν να κάνουν αλλού οι ξένες πολυεθνικές του φαρμάκου, το επιβάλουν εδώ, τώρα που η χώρα μας είναι στα γόνατα και μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει. Με την διάταξη περί συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν όχι το καταλληλότερο, αλλά το φθηνότερο φάρμακο που θα περιέχει την «δραστική ουσία» που θα γράφει ο γιατρός.
Οι ξένες φαρμακευτικές μπορούν εύκολα να εισάγουν τεράστιες ποσότητες από φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Αυτό που δεν πέρασε στην Ιταλία θα περάσει εδώ;

Σημ. Ανατολής: Υποτίθεται ότι ο υπουργός ξεκίνησε με την "καλή πρόθεση" να κόψει τον ομφάλιο λώρο και τη σάπια διαπλοκή μεταξύ γιατρών και φαρμακοεταιριών. (Είχε παραγίνει το κακό)

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Ή με την πρόφαση της εξοικονόμισης χρημάτων, της εξάλειψης της σπατάλης θα μας στέλνουν στον τάφο μια ώρα αρχίτερα με τα σκατολοίδια που θα μας ποτίζουν; Φτηνό μπουφάν να αγοράσω, φτηνό χαρτί φωτοτυπικού, άντε και φτηνό κωλόχαρτο... Φτηνό φάρμακο όμως; Εδώ μιλάμε για την υγεία, για τη ζωή μας!
 
Ο συνταγματολόγος που παριστάνει το γιατρό αγνοεί ως φαίνεται πως το οποιοδήποτε φάρμακο περιέχει μια ή περισσότερες δραστικές ουσίες και τα διάφορα έκδοχα (τις υπόλοιπες ουσίες που όλες μαζί φτιάχνουν το χάπι ή την κάψουλα ή το ενέσιμο φάρμακο). Ολα έχουν τη σημασία τους.
Είναι σα να βάζεις ένα κινητήρα jaguar σε ένα opel corsa και να πιστεύεις ότι έφτιαξες ένα εξίσου καλό και ασφαλές αυτοκίνητο.
 
Τα μαϊμού φτηνοφάρμακα που θέλει να μας ποτίσει ο Λοβέρδος, δεν έχουν κάνει κανένα έλεγχο για τα έκδοχα που περιέχουν (που το σημαντικότερο δεν είναι τυποποιημένα). 
 
Υπάρχει βέβαια και μια άλλη παράμετρος που θα φέρει γέλιο στα χειλάκια μας: Η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών (και πολλοί φαρμακοποιοί) αγνοούν πως λέγεται η δραστική ουσία που περιέχουν τα φάρμακα! Γνωρίζουν το φάρμακο μόνο με το εμπορικό του όνομα. Θα ζητάς ένα φάρμακο και θα κάνει ο γιατρός μια ώρα ψάχνοντας σε καταλόγους... 
Όλη μέρα θα πρέπει να διαβάζουν για να ταυτοποιήσουν τα χάπια που ήξεραν με τις δραστικές ουσίες και να τα θυμούνται!
 
Αλλά ο οικονόμος Υπουργός  της Υγείας μας, έχει ένα ατράνταχτο επιχέιρημα για να μας τα πασάρει: "Και οι Πακιστανοί μια χαρά φάρμακα φτιάχνουν. Στη Ρουάντα τέτοια πέρνουν. Μ@λάκες είναι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου