Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Ο τέταρτος δρόμος!

Θαυμάστε τον άνθρωπο που μας κυβερνά. Το μεγαλείο και το βάθος σκέψης σκέψης του πολιτικού ανδρός.

Ανακάλυψε τον τέταρτο δρόμο! Η σκιά του πατέρα του τον κυνηγά φαίνεται κι απ’ τον τάφο.

Δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Έχει αναλάβει όπως όλα δείχνουν εργολαβικά την υποστήριξη της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Δε γνωρίζω άλλον πολιτικό ηγέτη να υποστηρίζει με τόση λύσσα αυτό το στόχο.

Ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor παραδέχθηκε την αποτυχία του «τρίτου δρόμου», του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα αυτορύθμισης της αγοράς αποδείχθηκε λανθασμένη.


«Αντί για έναν "τρίτο δρόμο" χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η Διεθνής Διακυβέρνηση («We need global governance») και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ακόμη ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα «δείχνει» μια ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «πραγματική πολιτική ένωση», καθώς και συντονισμός οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για να προστατευθούν τα κράτη-μέλη από την κερδοσκοπία.


Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις αγορές το 2011. Παράλληλα, δήλωσε ότι η Αθήνα κερδίζει νέα αξιοπιστία μετά τα προβλήματα που προκάλεσε το δημοσιονομικό χρέος της χώρας.


Ερωτηθείς εάν τα μέτρα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοτικότητά του είπε ότι στόχος του δεν είναι η επανεκλογή, αλλά να αφήσει πίσω του μεταρρυθμιστικό έργο(!!!!). Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εγκαταλείψει την κοινωνική του ατζέντα και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι αλλαγές που γίνονται θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες(!!!!).


Και για να μην ξεχνιόμαστε (29 Απριλίου 2010, Συνέδριο του Economist):


Το βίντεο είναι από: ellinesfoitites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου