Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ψωμί- Ρωσσία- Ελευθερία

Από το: Ελλάς, πάμε λουκέτο!

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τις πυρκαγιές στη Ρωσία οι Έλληνες αλευροβιομήχανοι. Έσπευσαν μάλιστα, να γιορτάσουν το γεγονός με νέες ανατιμήσεις στο ψωμί και γενικά στα αρτοποιητικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ντόμινο ανεξέλεγκτης αύξησης τιμών . Ακρίβυναν έτσι αστραπιαία τα ζυμαρικά, τα γλυκά, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι κεφτέδες και τα καλαμάρια γιατί αλευρώνονται, το σούσι , οι σαμπάνιες και οι χαρτοπετσέτες γιατί τα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να μείνουν έξω από αυτό το νέο επιτυχημένο χορό αυξήσεων.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των αλευροβιομηχάνων στο http://pamelouketo.blogspot.com οι πυρκαγιές στη Ρωσία, τον άγγιξαν πάρα πολύ, οι φλόγες μάλιστα άγγιξαν το σπίτι του και δεν μπορεί να συνέλθει αν δεν αυξηθεί το αλεύρι, η φρατζόλα ψωμιού και το ψωμί στη θράκα, το ψωμοτύρι, το βραστόγαλο, το καψαλιστό ψωμί με λάδι και ρίγανη, οι νεροτριψάνες με ζάχαρη, το ψωμί με κρεμμύδι στουμπανιστό και αλάτι, η σκορδαλιά με μουσκεμένο ψωμί και η τραχανόσουπα με μπουκιές. Το βράδυ βγήκε μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση με τον Μανόλη Καψή, με πλακάτ που έγραφαν «Ψωμί – Ρωσία – Ελευθερία» , « Λίγα είναι τα ψωμιά σας», « Θα πείτε το ψωμί ψωμάκι» και « ο χρεωκοπημένος καρβέλια ονειρεύεται».

Από πλευράς κυβέρνησης δεν υπήρξε αντίδραση, γιατί ζουν λιτά στις διακοπές τους και δεν έχουν τηλεόραση στα δωμάτια να πληροφορηθούν τα νέα. Δεν υπολόγισαν όμως τον ατρόμητο γενικό γραμματέα Εμπορίου, που ξεκαθάρισε ότι « οι υπηρεσίες παρακολουθούν τη διακύμανση των τιμών και δεν θα επιτραπούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις» και έτρεψε σε φυγή τους κερδοσκόπους και αλευροσκόπους, που άρχισαν τις βουτιές στις αδήλωτες πισίνες τους για να συνέλθουν από το σοκ, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τους δορυφόρους του Google.

Οι αυξήσεις προκάλεσαν οργή και στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα , γιατί η αύξηση στο ψωμί υπολογίζεται μόνο 30% αντί για 130% για να τους ξεκάνουν μια και καλή. Παρατηρείται όμως κίνηση στο διαδίκτυο ψωμολυσασμένων από το ΔΝΤ πολιτών, που κυκλοφορούν και αντιστασιακά συνθήματα, όπως «Εμείς ψωμί δεν έχουμε κι η γάτα πίτα σέρνει» , « Ψωμί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη» και «κάναμε το ΠΑΣΟΚ μας παξιμάδι»


Αυτά , κι εμείς εδώ στο Στείρι Βοιωτίας, συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για την επιθεώρηση « Ελλάς, πάμε λουκέτο» , στις 10 Σεπτεμβρίου , δωρεάν είσοδος- έξοδος . Και κλείνουμε όπως κάθε φορά με ένα τραγούδι από την παράστασή μας. Για όποια νεότερη αύξηση στα άλευρα, θα επανέλθουμε με έκτακτη ανάρτηση




4 σχόλια:

  1. OΧΙ Δεν ειναι ετσι...Τους παρεξηγησες τους ανθρωπους...Παντα με την κακια στο στομα εσυ...Μην δεις ανθρωπο να προκοβει...
    Τα δαση τα καψανε, οπου ανεβηκε η τιμη της γης...
    Εμπρησμος ητανε, απο τεχνητες του ειδους που κανανε...εισαγωγη...Οι Ρωσοι απο μια χωρα της Μεσογειου...Μου διαφευγει το ονομα της...
    Δεν καηκαν αγροι με σιταρια...Ο Πουτιν διεταξε να μην πουλανε σταρι, ολες οι πρωην Σοβιετικες
    δημοκρατιες, για να βγαλουνε καννα φραγκο παραπανω οι αγροτες...Και να αγορασουνε καννα Λαντα σε τιμη ευκαιριας...
    Εδω, εχουμε επαρκεια, λεει...
    Το κολπο ειναι να πουλησουν οι Αμερικανοι τα μεταλλαγμενα τους...
    Σιταρια με γονιδια κατσαριδας και αρουραιου...
    Εμεις εδω δεν κινδυνευουμε...
    Εκτος αν πανε τα δικα μας σταρια, στην Ευρωπη...
    Και εμεις φαμε τα μεταλλαγμενα Κινας...
    Λες;;;
    Τι λε ρε παιδι μου...
    Γινονται τετοια πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To πρόβλημα με το σιτάρι δεν είναι τώρα με την Ρωσία
    Ενώ έχει αποδειχθεί ότι το σιτάρι επαρκεί να θρέψει 3 φορές τον κόσμο,εντουτης στην Αφρική παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από πείνα
    Ένα τεχνητό πρόβλημα,που πρώτη δημιούργησε η Αμερική
    Ανατολή σου έστειλα ένα μαιλ αν θέλεις κοίταξε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Μαχαίρη,
    όπως έγραψα και σε προηγούμενη μου ανάρτηση:
    http://anatolikatisedem.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html
    (δημοσιεύοντας ένα άρθρο της Κυρ. Ελευθεροτυπίας), ο καπιταλισμός βγάζει απίστευτα κέρδη από τις συμφορές της Φύσης. Ποτέ άλλοτε στην Ιστορία ο καπιταλισμός δεν είχε τόσο άπληστη μορφή. Τρώγοντας τις σάρκες ανθρώπων ζωντανών και πεθαμένων.
    Κι όσο για το σιτάρι, το ελληνικό σκουλικιάζει στις αποθήκες των ελλήνων παραγωγών της Μακεδονίας και Θεσσαλίας, αλλά οι βιομήχανοι αυξάνουν τις τιμές, γιατί κάηκε η ρώσσικη σοδειά.
    Είναι τραγικό να υποστηρίζουν στις μέρες μας ότι υπάρχει πρόβλημα επισιτιστικό, τη στιγμή που υπάρχει πληθώρα παραγωγής τροφίμων, που πετιούνται στα σκουπίδια.
    Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Τα σχέδια τους είναι μείωση του πληθυσμού της γης κατά 2/3 τα επόμενα χρόνια. Ίσως γι αυτό έχουν στοιβάξει στην Αμερική 1 εκατομμύριο πλαστικά φέρετρα. Κάτι περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Άνεμε,
    Είδα το μέιλ σου, θα σου απαντήσω, ευχαριστώ.
    Τη γνώμη μου για το σιτάρι, την έγραψα παραπάνω στον Μαχαίρη. Συμφωνώ μαζί σου.
    Κι εν κατακλείδει:
    "Όταν η συμφορά συμφέρει,
    λογάριαζέ την για πόρνη¨.
    Οδ. Ελύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή