Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

“Σύντροφοι”, κατάντια!… είστε χειρότεροι και από τον δικτάτορα Μεταξά!...

"...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια,
λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
Γιάννης Μακρυγιάννης

Από: ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γράφει ο Δευκαλίων
Το 1936 το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή το μισητό φασιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ).
Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε
• «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»
(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26)
Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».
Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.
Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.
Αυτά είναι τα Ιστορικά γεγονότα και δυστυχώς το συμπέρασμα εξάγεται εντελώς αβίαστα: «Σύντροφοι», είναι κατάντια… είστε χειρότεροι και από τον Μεταξά!


* Επισυνάπτονται σχετικά πρακτικά
 Σημ. Ανατολής: Αν τα φετινά δεν είναι εσχάτη προδοσία για τη χώρα μας, τότε τι είναι; 
Περιμένω με ανυπομονησία τη μέρα που θα σας κρίνει η Ιστορία,
που θα σας δικάσουν οι αγέννητοι κι οι νεκροί...

1 σχόλιο:

 1. Ανατολή καλή σου μέρα.Βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα και ξέρω να πω ότι οι ευχές της γιαγιάς μου, δεν έπιασαν τόπο και ας ήταν που λέμε άγια γυναίκα,απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός.
  Γιατί η ευχή της ήταν " εσείς γιαβρούμ να μην δείτε πόλεμο"Και νάτον μέσα στη πόρτα μας και με την χειρότερη μορφή που θα μπορούσε να έχει.
  Είναι φορές στην ζωή του ανθρώπου που συναντάει καταστάσεις τέτοιες που δεν ξέρει τι να κάνει και πως να αντιδράσει.Αυτή η συγκυρία είναι μια τέτοια περίοδος στην πορεία της ανθρωπότητας
  και μεις είμαστε στο επίκεντρο της, πρωταγωνιστές που δεν μας έχουν μοιράσει καλά τους ρόλους και μπερδευόμαστε, χάνουμε τα λόγια, τις κινήσεις και δεν υπάρχει και σκηνοθέτης να μας πει πως και τι.
  Άντε βρε και θα δούμε δεν ξέρω τι ευχές να δώσω ας πω λοιπόν ότι μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να είναι μια εμπειρία που θα την καβατζάρουμε με τον καλύτερο τρόπο.
  Να περάσεις λοιπόν καλά μαζί με τους αγαπημένους σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή