Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πωλείται χώρα. Ευκαιρίες για όλους. Λεφτά με τη σέσουλα. Για πληροφορίες- κρατήσεις, απευθυνθείτε στους συμβούλους που μόλις προσελάβαμε.

Μια επικερδής φάμπρικα που έχει στηθεί στη χώρα τη μετά Μνημονίου Εποχή, είναι αυτή της πρόσληψης παντός είδους συμβούλων. Σε μια ρημαγμένη χώρα που δεν προσλαμβάνει δασκάλους για τα παιδιά της και οδοκαθαριστές για να μαζεύουν απ’ τους δρόμους τα σκουπίδια, λόγω περικοπών και εξοικονόμησης χρημάτων (μείωσης των δαπανών), υπάρχουν λεφτά άφθονα να διαθέτονται για την πρόσληψη (χωρίς διαγωνισμό) ανθρώπων και εταιρειών που συμβουλεύουν τους υπουργούς και το κυβερνητικό επιτελείο για τις αποφάσεις του.
Ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι. Συμβουλή και δεκαχίλιαρο.
Έχει φτάσει στις μέρες μας η Ελλάδα να έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εργοδότης των συμβουλευτικών εταιρειών στην Ευρώπη!
(Πάσχο, πώς σου διέφυγε!!!!!)
  
Διαβάζουμε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για το τρελό πάρτι των συμβούλων:

«ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΠΛΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ!
ΚΑΠΟΤΕ κυριαρχούσε το σύνθημα «Ελλάς, ελλήνων εργολάβων» για το κύμα από υπερτιμολογημένες δουλειές που έδινε το ελληνικό Δημόσιο στον κλάδο των κατασκευών.
Σήμερα, ταιριάζει γάντι στη χώρα μας το σύνθημα «Ελλάς, ελλήνων και ξένων συμβούλων». 

Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Το ελληνικό Δημόσιο υπό την πίεση της τρόικας εξαναγκάζεται να πουλήσει τα πιο πολύτιμα περιουσιακά του στοιχεία, κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες για μεγάλες δουλειές σε κάθε λογής συμβούλους, τράπεζες, ελεγκτικές εταιρείες, χρηματοοικονομικούς, τεχνικούς, ειδικούς και νομικούς.

Η χώρα μας έχει κατακλυσθεί από διάφορες ειδικότητες συμβούλων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο, προκειμένου η κυβέρνηση να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα-μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015».

Kαι μιας κι ο λόγος περί συμβούλων και συμβουλών, έχω κι εγώ να δώσω μια φιλική συμβουλή (και μάλιστα δωρεάν), στο επιτελείο της κυβέρνησης: Πιο χρήσιμο θα ήτο αγαπητοί μου να προσλάβετε για τις συμβουλές της ημέρας το Χορταρέα, το Λεφάκη ή την κυρία Τασούλα- Χαρτομαντεία- Καφεδομαντεία- Χειρομαντεία- Έχουμε τις απαντήσεις για όλα σας τα ερωτήματα.
Να σας συμβουλεύει σε πρακτικά και ακανθώδη ζητήματα της καθημερινότητας σας, όπως: Είναι καλή μέρα να πουλήσω σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή να περιμένω να ξεκουμπιστεί ο ανάδρομος Ερμής απ’ το Λέοντα; να μειώσω τις συντάξεις 10 ή 20%; να πάω περιοδεία στη Μαυροραχούλα αύριο ή θα φάω ξύλο; ποιους να απολύσω από βδομάδα τους δασκάλους ή τους παπάδες; θα συναντήσω στις διακοπές τον έρωτα της ζωής μου γιατί βαρέθηκα την παλιοζωή, και άλλα τέτοια αγχώδη και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Κυβέρνησης στη μετά Μνημονίου εποχή.
Κερατούκλη! Κάτι ήξερες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου