Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

114 σελίδες μέτρα


Δε μπορείς να γλυτώσεις πουθενά από τους κατσαπλιάδες της Τρόικας. Ό, τι εφεύρημα κι αν σκαρφιστείς για να γλυτώσεις κάνα πενηνταράκι, στο επόμενο διάστημα στο ξετρυπώνουν και στο βουτάνε (αναδρομικά).
Από πουθενά δεν τους ξεφεύγεις.

Κόβεις το καλοριφέρ και βάζεις μια ξυλόσομπα στη μέση του σαλονιού για να βγάλεις το χειμώνα χωρίς κρυοπαγήματα γιατί το πετρέλαιο έγινε πανάκριβο; Οι ξένοι και ντόπιοι εγκέφαλοι φορολογούν τα κούτσουρα όπως τα έπιπλα καρυδιάς και τριανταφυλλιάς, και σου τα φέρνουν ίσαμε το πετρέλαιο.

Ακριβαίνουν τα τσιγάρα και θες να ξεχαρμανιάσεις γιατί δε γουστάρεις να το κόψεις το γαμημένο και το γυρίζεις στα στριφτά; Κάθεσαι και παιδεύεσαι με τις ώρες στρίβοντας τα χαρτάκια όπως έκανε κι ο παππούς σου; Το ΔΝΤ που είδε να πέφτει η κατανάλωση και να μειώνονται τα έσοδά της, βάζει ειδικό φόρο κατανάλωσης στα στριφτά.

Δεν αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο αλλά κανα μεταχειρισμένο σαράβαλο για να γλυτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας; Το ΔΝΤ αυξάνει το τέλος ταξινόμησης για τα μεταχειρισμένα. Για να μάθεις να θες να κάνεις μαγκιές.

Σταματάς τα ουίσκια γιατί η τιμή τους έχει αγγίξει την τιμή της κολώνιας Ντιορ και το ρίχνεις στο χύμα κρασί του Συνεταιρισμού του χωριού σου; Χα! Πουλάκι μου, το ΔΝΤ που έχει μάτια και στον κώλο, σου επιβάλει ειδικό φόρο κατανάλωσης και στο κρασί.

Έτσι όπως παν τα πράγματα, στο επόμενο διάστημα προβλέπω να γίνεται και τούτο: αν ο κόσμος κόψει για οικονομία το χαρτί υγείας και αρχίσει και σκουπίζεται με εφημερίδες, το ΔΝΤ θα ανεβάσει τη φορολογία των εφημερίδων στο 50%.
Κι αν σταματήσει ο κόσμος να γεννά παιδιά για να έχει λιγότερα στόματα να θρέψει, θα βάλει πρόστιμο στους άτεκνους.

Απ’ αυτούς τους κερατάδες τους Τροικανούς ζωντανοί δε γλυτώνουμε!

3 σχόλια:

  1. Φαντάζεσαι όμως να βάλουν φορο στη μ@@@κία? Μπορεί ο νεοέλλην να κόψει το αγαπημένο του σπορ...? Βρε θα γινω συμβουλος των Troicans μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κωνσταντή,
    α) Μη νομίζεις ότι η Πανούκλα η Τρόικα δεν έχει σκεφτεί να φορολογήσει και αυτό το σπορ. Μόνο που είναι δύσκολο να καθορίσει τα κριτήρια φορολόγησης (ξέρεις ηλικιακά, φύλου, εισοδήματος κλπ) Όταν τα ανακαλύψει, θα μας τα ανακοινώσει.
    β) Ζητώ συγνώμη και από σένα και από τους υπόλοιπους αναγνώστες για την ανακρίβεια των πληροφοριών μου. Μια προσεκτικότερη ανάγνωση των 114 σελίδων μου έδειξε ότι τις εφημερίδες ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΥΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. Η φορολογία τους από τον πιο χαμηλό συντελεστή 6,5%, θα πάει στο 13%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε πρόβλημα... Πρέπει να στήσουμε και τροικανές κρεμάλες!
    @constantine Μας φορολογούν ήδη γι'αυτό ή μάλλον ακριβώς γι'αυτό μας φορολογούν.... επειδή κατάλαβαν ότι είμασtε μαλάκες.
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή