Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Απόψε τρώμε στης Άννας

Την ώρα που χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές εργάζονται για 600 ευρώ στην επαρχία και στα νησιά, συντηρώντας πολλές φορές 2 σπίτια, την ώρα που χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών δυστυχούν μετά την κατακρεούργηση των μισθών τους απ’ το Ενιαίο Μισθολόγιο, η μάγισσα Φούρκα- Διαμαντοπούλου μοιράζει αβέρτα χιλιάδες ευρώ για υπερωρίες στον κομματικό στρατό που την υπηρετεί. 
Στο Υπουργείο Παιδείας οι συμβουλατόροι, οι φρουροί και οι οδηγοί (12!!!! τον αριθμό) της μαντάμ και των υπολοίπων κουστουμάτων, θα λάβουν για υπερωρίες από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου!!!!!!! (η Υπουργός διαθέτει και μαντικές ικανότητες, γνωρίζει εκ των προτέρων πόσες υπερωριακές ώρες θα δουλέψουν οι υπάλληλοί της πριν τις πραγματοποιήσουν!!!!!), 343.000ευρώ!

Ενώ πριν από λίγες μέρες η γαλαντόμος Υπουργός που φροντίζει πολύ για την άνεση του προσωπικού που την υπηρετεί, ξόδεψε 960 ευρώ για τη βασιλόπιτα των εργαζομένων της...

Για κάποιους ακόμα και σήμερα την εποχή της απόλυτης ένδειας και των αιματηρών περικοπών, τα ευρώ φεύγουν σα να ‘ναι φιστίκια.

Σχολεία που χάσκουν νεκρά μετά το κλείσιμο, σχολειά χωρίς βιβλία και χαρτί υγείας, αίθουσες κρύες χωρίς πετρέλαιο, μαθητές μεταφερόμενοι στα υδροκέφαλα σχολεία των κέντρων από τα πέρατα της επαρχίας χωρίς δωρεάν μεταφορά, μαθητές πεινασμένοι, δάσκαλοι με σκυμμένο το κεφάλι που μετρούν τα ψιλά στις τσέπες τους.
Μια Παιδεία στα νύχια των μνημονίων τους που ψυχορραγεί.
Και ο στρατός στα ζεστά του γραφεία να καταβροχθίζει τα κλεμμένα απ’ τις τσέπες των συνταξιούχων και των εργαζομένων λεφτά.
Η εικόνα της Παιδείας στην υπό κατοχή Ελλάδα.
Και οι κρατούντες κλεισμένοι στους πύργους τους απορούν και εξίστανται γιατί οι έφηβοι φασκελώνουν αντί να σκύβουν το κεφάλι και να γλείφουν τα χέρια που τους ξεριζώνουν το μέλλον.


Δάσκαλε, ρίξε το σπόρο της γνώσης και της αλήθειας στα παιδιά, δάσκαλε κοίτα τα διψασμένα μάτια και κάνε τον αγώνα τον καλό. Αυτόν που έκαναν πάντα οι φωτισμένοι δάσκαλοι αυτού του τόπου. Κάνε το χρέος σου. 
Μη σε πτοούν οι απειλές των προσκυνημένων διοικούντων.
Ψηλά το κεφάλι!  

«Χωρίς όρθιο δάσκαλο, Παιδεία δεν υπάρχει!» Γ. Πανούσης

1 σχόλιο:

  1. Στο τέλος όλα τα σπασμένα θα τα πληρώσουν τα παιδιά... κι αυτό ειναι εγκληματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή