Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

"Είναι καλύτερα να στέκεσαι όρθιος με σπασμένο και μπανταρισμένο κεφάλι, από το να σέρνεσαι με την κοιλιά για να γλιτώσεις το κεφάλι σου". Γκάντι

Παχύδερμα:

"Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε".
Κ. Καβάφης


Αυτό το «ΟΧΙ» όταν οι συνθήκες το απαίτησαν το είπε και ένας άθλιος δικτάτορας. Αυτοί με 157 ΝΑΙ μας καταδίκασαν στην αιώνια επίγεια κόλαση.

Προτίμησαν να καταδικάσουν εμάς, τους γονείς μας και τα παιδιά μας στην απόλυτη εξαθλίωση, παρά να πουν «ΟΧΙ» στον ηγεμόνα τους. Με κίνδυνο να χάσουν τη δόξα και το χρήμα της βουλευτικής τους έδρας.

ΝΑΙ, γιατί έχουν ακόμα πολλά σόγια να διορίσουν.

ΝΑΙ, γιατί κηνυγούν κάτι προαγωγές σε δημαρχία και περιφέριες από Οχτώβρη μεριά.

ΝΑΙ, γιατί τα παιδιά τους φοιτούν στα ιδιωτικά και πού να ξεβολεύονται τώρα για το Δημόσιο Σχολείο, μαζί με την πλέμπα.

ΝΑΙ, γιατί τα φράγκα που καβατζάρουν κάθε μήνα είναι πολλά, είναι πάρα πολλά, από επιτροπές, έξοδα κίνησης, φοροαπαλλαγές, ειδικά επιδόματα, δωρεάν τηλέφωνα, άσε το τι λένε στο πόπολο πως τάχα μου πένονται.

Έφτασε στο σημείο προκειμένου να ψηφίσει και να αποφύγει τη διαγραφή, να πάει σηκωτός από το Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με διάτρηση στομάχου ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος. Τέτοια κατάντια.


Παρακολουθώντας την ψηφοφορία από το κανάλι της Βουλής είχα την εντύπωση ότι θα έβλεπα τους εκπροσώπους μας αγχωμένους, σκεφτικούς και κατηφείς για το ανοσιούργημα που έστω ήταν υποχρεωμένοι να ψηφίσουν. Αντ’ αυτού τους είδα χαλαρούς και άνετους να χαριεντίζονται να κάνουν φιλοφρονήσεις και αστειάκια μεταξύ τους. Τα παχύδερμα!

Πολλοί από δαύτους εκεί μέσα παίρνουν ήδη μια ή δύο συντάξεις εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης. Για το Μητσοτάκη λέγεται πως παίρνει τρεις.

Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο πολύς κύριος Πάγκαλος, δήλωσε χωρίς αιδώ πρόσφατα στην Καθημερινή (27-6-2010), ότι πήρε ήδη την πρώτη του σύνταξη ως δικηγόρος χωρίς να έχει εξασκήσει ποτέ του το επάγγελμα. Και ως εκ τούτου φευ! την πήρε μειωμένη! Χωρίς τσίπα. Κι εμείς θα δουλεύουμε μέχρι τα 70 και θα πεθάνουμε εν υπηρεσία. Έτσι μας καταδίκασαν.


Σε λίγο όλοι αυτοί θα ξαμοληθούν στα νησιά για διακοπές ή στις ιδιαίτερες τους πατρίδες για να σφίξουν χέρια ψηφοφόρων. Αν αυτά τα χέρια αντί για χειραψία δεν τους δώσουν φάσκελα, τότε τι να πω έχουμε τους εκπροσώπους που μας αξίζουν. Τα παχύδερμα που μας αξίζουν. Γιατί:

«Εγέλασές με μια φορά, ανάθεμα σε σένα, εγέλασές με δυο φορές, ανάθεμά μου εμένα».

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι των εργατικών κατακτήσεων 50 χρόνων, οι νεκροθάφτες του κοινωνικού κράτους, οι αρχιτέκτονες της σύγχρονης δουλείας:


Η λίστα της ντροπής:


Από: RaindogNafplio

2 σχόλια:

  1. ΑΝΑΤΟΛΗ
    Να σου κλέψω το βίντεο?
    λέγε γιατί βιάζομαι..
    Οκ Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ελιτσα, συγνώμη. Είχα βγει βόλτα. Για ποιο βίντεο λες; Αυτό με τις φάτσες των βουλευτών; Πάρτο,βέβαια. Άλλωστε δεν είναι δικό μου. Από κάτω γράφει το δημιουργό.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή