Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Παράπλευρες απώλειες

Ειδήσεις που περνάνε στα ψιλά. Ειδήσεις για ανθρώπους που φεύγουν απ’ τη ζωή καθημερινά, αποδεκατίζοντας τον πληθυσμό της χώρας. Παράπλευρες απώλειες. Μετά από χρόνια θα αθροιστούν και θα μετρηθούν στις επίσημες στατιστικές, ως μία από τις επιπτώσεις της κρίσης…

Μέσα σε μία βδομάδα δύο ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκτόνησαν γιατί τους έπνιξαν τα χρέη, ο ένας στον Ασπρόπυργο κι ο άλλος στο Βόλο.
* Πριν από λίγες μέρες στον Ασπρόπυργο ένας 57χρονος άντρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του. Στα χέρια του κρατούσε ακόμα το πιστόλι και δίπλα του βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Τα χρέη τον είχαν πνίξει καθώς πέρσι είχε καεί το φορτηγό του και αναγκάστηκε να χρεωθεί για να αγοράσει άλλο.
Οι πρόσφατες εξελίξεις με την απελευθέρωση του επαγγέλματος αλλά η τεράστια πτώση στις μεταφορές διόγκωσαν τα οικονομικά προβλήματα για τον 57χρονο ιδιοκτήτη διεθνών μεταφορών.
Συνάδελφοι του ανέφεραν πως ο Ν.Τ. συμμετείχε στις κινητοποιήσεις τους αν και είχε μεγάλη οικονομική ανάγκη. Έψαχνε απεγνωσμένα κάποιο δρομολόγιο ώστε να πάρει " ανάσα". Προχθές το μεσημέρι συνάδελφος του τον ενημέρωσε για ένα δρομολόγιο όμως εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Είχε ήδη πάρει την απόφαση του.

Ιδιοκτήτες φορτηγών εκτιμούν πως ο 57χρονος είναι ένα από τα πρώτα θύματα του ανοίγματος του χώρου των μεταφορών. Όπως λένε ήδη δεκάδες συνάδελφοι τους πωλούν τις άδειες τους όσο όσο σε επιτήδειους ώστε να πάρουν έστω ένα μικρό ποσό.

* Τις προηγούμενες μέρες στις 22 Οκτωβρίου στη Νέα Ιωνία Βόλου, ένας άλλος ιδιοκτήτης φορτηγού έκανε βουτιά θανάτου στη θάλασσα πάνω στην απελπισία του, επειδή φοβήθηκε ότι θα του έπαιρναν το σπίτι λόγω χρεών.

Ο 49χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού από τη Ν. Ιωνία του Βόλου έδεσε στο πόδι του ένα ταξιδιωτικό σάκο τον οποίο είχε γεμίσει χαλίκια και έπεσε στη θάλασσα βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Το πτώμα εντόπισε το πρωί ψαράς και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και αδυνατούσε να καλύψει τα γραμμάτια και τις επιταγές που είχε υπογράψει. 

 
 «Βουτιά» θανάτου από οικοδομή, για 55χρονο υδραυλικό στη Θεσσαλονίκη
Η απελπισία από τα χρέη που τον έπνιγαν οδήγησε έναν 55χρονο υδραυλικό από τη Θεσσαλονίκη στην αυτοκτονία.

Πριν από μια βδομάδα ο 55χρονος επισκέφτηκε έναν φίλο του που διατηρεί κατάστημα στην Κάτω Τούμπα, του άφησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του λέγοντάς του πως θα επιστρέψει, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Ανέβηκε σε οικοδομή και πήδηξε στο κενό, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Όπως είχε εκμυστηρευτεί νωρίτερα στον φίλο του, χρωστούσε πολλά χρήματα στους προμηθευτές του, αφού ούτε ο ίδιος μπορούσε να εισπράξει τα λεφτά που του χρωστούσαν οι εργολάβοι, λόγω της οικονομικής κρίσης. Πηγή


Εγκατέλειψαν την Αθήνα για το Αγρίνιο, για  μια καλύτερη ζωή και είδαν το παιδί τους πνιγμένο στη στέρνα του σπιτιού τους.

Η οικογένεια του 4χρονου αγοριού είχε μετακομίσει μόλις πριν  ένα μήνα από την Αθήνα σε χωριό του Αγρινίου. Εκεί οι γονείς προσπαθούσαν να κάνουν την ζωή τους καλύτερη μακριά από τα προβλήματα της πρωτεύουσας και ήλπιζαν να προσφέρουν στο γιο τους ένα καλύτερο μέλλον.
Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια... Το παιδί παίζοντας στην αυλή του σπιτιού, κατέληξε μέσα στη στέρνα και έσβησε από πνιγμό.

Στο σπίτι ήταν και οι δύο γονείς του, οι οποίοι όμως έκαναν διάφορες εργασίες και δεν κατάλαβαν εγκαίρως τι είχε συμβεί. Όταν αναζήτησαν το παιδάκι, ήταν ήδη αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου