Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επαναχρησιμοποίηση των παλιών σχολικών βιβλίων, μέσω του προγράμματος της Τρόικα: «Κάνω το σκατό μου παξιμάδι».


Εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων ξεκινά το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο παιδείας καλεί τους μαθητές να επιστρέψουν τα παλιά τους σχολικά βιβλία τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.
Τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από τον ΟΕΔΒ.
Όπως επισημαίνει η υπουργός, «η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια, με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου». Ελευθεροτυπία

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την κυρία Μπιρμπίλη μέσω ενός ριζοσπαστικού περιβαλλοντικού προγράμματος, κάνει πράξη την ανακύκλωση στην τάξη. Με  ευρηματικά συνθήματα που σκοπό έχουν να αγγίξουν όλους τους ευαισθητοποιημένους οικολογικά μαθητές, όπως: «Μην πετάς τη σαβούρα, δώσ’ τη στον επόμενο» και «τα σκουπίδια του ενός, μπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου», ξεκινά καμπάνια στις σχολικές αίθουσες για να πείσει τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία τους με λιγότερες λαδιές, μύξες και αυτοκόλλητα της Πάττυ.
Την ιδέα αυτή η κυρία Διαμαντοπούλου την  ενεπνεύσθη από τη σειρά "SEX AND THE CITY", όπου οι ξαναμμένες πρωταγωνίστριες διοργάνωναν βραδιές όπου έφερναν τους παλιούς τους γκόμενους που τους είχαν χωρίσει γιατί ήταν για πέταμα, για να τους γνωρίσουν στις φίλες τους τις ξέμπαρκες και να τους ανακυκλώσουν αναμεταξύ τους.

Παράλληλα η κυρία Διαμαντοπούλου μελετά την αντικατάσταση του χαρτιού υγείας στις σχολικές τουαλέτες με εφημερίδες που θα φέρνουν οι μαθητές απ’ το σπίτι τους.
Η δράση αυτή σύμφωνα με την υπουργό στόχο έχει την  γνωριμία των μικρών μαθητών με τις ρίζες τους δηλαδή τον αγνό παραδοσιακό τρόπο ζωής των παππούδων τους καθώς και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης μέσω της επαναχρησιμοποίησης ενός εντελώς άχρηστου προϊόντος.

1 σχόλιο: