Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Do you like, mademoiselle the Greece?



Άγκελα Μέρκελ: Πολλές διακοπές, νωρίς στη σύνταξη και όχι τόσο επιμελείς. Αυτές τις εικόνες έχουν πολλοί Γερμανοί για τους Ευρωπαίους του Νότου. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συνεχίσει να βοηθάει τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αν οι κάτοικοι της "γίνουν" Γερμανοί.
Συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις χώρες Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Γερμανία, καταλήγει ότι οι οικονομίες των χωρών αυτών έχουν προβλήματα, «αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου».

Θα προσπαθήσω να απαντήσω κόσμια στην κυρία Μέρκελ που φθονεί τον ήλιο και τις διακοπές των Ελλήνων (στα πεθερικά ή σε συγγενείς 5ου βαθμού στο χωριό, στο τζάμπα), δια στόματος δικών της, από την επικαιρότητα:

α) «Αν τα μέτρα αυτά εφαρμοζόταν στην Γερμανία (το μνημόνιο), την επόμενη μέρα θα γινόταν επανάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και σύμβουλος της Γερμανικής της Κυβέρνησης και Βουλής, Καθηγητής Βόλφγκανγκ Φραντς.
Ο κ. Φραντς μιλώντας στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών της Λέσχης των Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε., όπου συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος εκτίμησε ότι οι όροι του Μνημονίου, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σκληροί αλλά ταυτόχρονα και αναποτελεσματικοί. Ημερησία

β) Γερμανία: ένας στους τρεις Γερμανούς φοιτητές θα εκπορνευόταν για τα δίδακτρα

΄Ενας στους τρεις φοιτητές στη γερμανική πρωτεύουσα θα εξέταζε την προοπτική της εκπόρνευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για τις σπουδές του, όπως έδειξε έρευνα του Κέντρου Σπουδών του Βερολίνου.
Τα ποσοστά που αφορούν την πρωτεύουσα της Γερμανίας, όπου η πορνεία είναι νόμιμη, είναι υψηλότερα σε σχέση με εκείνα των φοιτητών στο Παρίσι (29,2%) και στο Κίεβο (18,5%), καθώς οι τρεις αυτές πόλεις εξετάστηκαν από τους ερευνητές.
Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους ερευνητές που δήλωσαν ότι ξεκίνησαν τη μελέτη τους, καθώς συχνά αναφέρονται κρούσματα πορνείας στη φοιτητική κοινότητα, αλλά το φαινόμενο δεν έχει συνδυαστεί με την εκπαιδευτική πολιτική, καθώς το βασικό κίνητρο των εκπορνευόμενων φοιτητών είναι τα υψηλά μεροκάματα. (Πηγή: Reuters) Ελευθεροτυπία

γ) Έχω και τρίτο επιχείρημα, δικό μου καθόλου κόσμιο: Κυρά Μέρκελ, διακρίνω πολύ στρες, πολύ συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και μια δόση ανικανοποίητου λίμπιντο στα λόγια σου. Εξού και  σε πείραξαν οι διακοπές μας και πότε βγαίνουμε στη σύνταξη και θέλεις να μας κάνεις κουμάντο. Συμπαθεστάτη κυρία, οραματίστρια του 4ου Ράιχ, μέρες που είναι (70 χρόνια γαρ από τότε που είδαν οι δικοί σου τα ραδίκια ανάποδα από κάτι μαγκουροφόρους), έλα στην Κρήτη ιγκόγνιτο όμως, όπως κάνουν χιλιάδες αποχαζεμένοι δικοί σου, από την πολύ δουλειά. Έλα να ξελαμπικάρεις. Φόρα καλύτερα ένα τιγρέ τάγκα πριν ξαπλώσεις στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο. Λίγο πριν γίνεις πορτοκαλί σαν τον αστακό, μπορεί να βρεθεί κάνας νταβραντισμένος μουστακαλής να κάνει το ψυχικό. Και τότε μπορεί να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Να ανακαλύψεις τις χάρες των Ελλήνων και τις Ελλάδας όπως εκατοντάδες δικοί σου, που μας κουβαλήθηκαν και κατοικοεδρεύουνε εδώ και τους έχουμε πιάσει πόρτα για το χειμώνα.
΄Αι σιχτίρ! Μας χρωστάς, δε σου χρωστάμε!

1 σχόλιο: