Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εκτελούνται εντολές.

Η εικόνα της χώρας ποτέ δεν ήταν περισσότερο άθλια από ότι είναι σήμερα.
Όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τους όρους «Δημοκρατία» ή «Εθνική Κυριαρχία- Ανεξαρτησία», απλώς διαπράττουν ποινικό αδίκημα. Αυτό της αντιποίησης αρχής.
Υιοθετούν όρους και έννοιες πλαστές με δόλιο σκοπό να ξεγελάσουν τους πολίτες- αποδέκτες αυτών των όρων. Σφετερίζονται τις έννοιες.
Οι κύριοι αυτοί απλώς εκτελούν εντελές. Εντολοδόχοι είναι και τίποτα παραπάνω.

  • Δεν είναι Δημοκρατία ένα πολίτευμα που σακατεύει τους ειρηνικούς διαδηλωτές στο ξύλο και επεξεργάζεται σχέδια χρησιμοποίησης του Στρατού στη διάλυση των διαδηλώσεων. Που θα ρίξει σκυλιά να κατασπαράξουν τους ανθρώπους που διαδηλώνουν. Που παραγγέλνει τελευταίας τεχνολογίας φονικά οχήματα που χτυπούν και καθαρίζουν τους ανθρώπους απ’ τους δρόμους, σαν να πρόκειται για σκουπίδια. Οχήματα που οι ίδιες οι χώρες που τα κατασκευάζουν, δεν τα χρησιμοποιούν εναντίον των δικών τους πολιτών.

  • Δεν είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο ένα κράτος που οι υπουργοί νομοθετούν βάσει σχεδίου και εντολών που έχουν πάρει από τις Δυνάμεις του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Που απλώς φέρνουν τους νόμους έτοιμους και τα ανδρείκελα της Βουλής τους ψηφίζουν.

  • Δεν είναι Δημοκρατία ούτε εθνική κυριαρχία αυτό που ζούμε. Από 17 Αυγούστου θα εγκατασταθούν και επισήμως οι ελεγκτές των Διεθνών Κατοχικών Δυνάμεων, των εντολοδόχων σε κάθε Υπουργείο, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασσι αν εφαρμόζονται κατά γράμμα οι εντολές τους.

Η εικόνα αυτή είναι τραγική. Είναι εικόνα οίκου ανοχής, με τις πουτάνες που παίρνουν εντολές απ’ την τσατσά για το πώς θα «εξυπηρετήσουν» καλύτερα τους πελάτες. Αλλιώς δεν έχει μεροκάματο, θα τις διώξει απ’ το σπίτι και θα βρεθούν ξανά στο πεζοδρόμιο.
Από πότε ένας ξένος θα αποφασίσει πόσο θα πουλάς στη χώρα σου τις τυρόπιτες, πόση σύνταξη θα δίνεις στους γέρους, πόσους δασκάλους θα ‘χεις στα σχολειά σου και αν η παραλίες σου πρέπει να πουληθούν;
Αυτή είναι εικόνα προτεκτοράτου, χώρας υπό κατοχή, Ολιγαρχίας ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Οι αστυνομικοί σακατεύουν τους ανθρώπους στο ξύλο κατ’ εντολήν του Υπουργού, ο Υπουργός κατ’ εντολήν των ξένων αφεντικών του φέρνει έτοιμους τους νόμους στη Βουλή και τα ζώα από κάτω τους ψηφίζουν.
Εκτελούνται εντολές.

Κάποτε πρέπει να ξαναδώσουμε στις λέξεις το πραγματικό τους νόημα. Να αποσαφηνίσουμε τις έννοιες. Η δημιουργία των εννοιών σ’ αυτή τη χώρα γεννήθηκε, στα ευλογημένα χώματα τούτης της γης, ήταν μια επανάσταση για την ανθρώπινη γλώσσα για την παγκόσμια σκέψη. Έργο του Πλάτωνα ήταν.

Τέρμα στο σφετερισμό των εννοιών.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική τοποθέτηση. Που δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου που το δημοσιεύει.
    Μια μικρή παρατήρηση: η σύγχρονη Ελλάδα, συνέχεια της Ελλάδας του Πλάτωνα, έχει να παρουσιάσει δυο ειδών πολίτες. Τους πολίτες που παράγουν με την καθημερινή εργασία τους τον εθνικό πλούτο αυτής της χώρας, που καλούνται σε κάθε ιστορική στιγμή να την υπερασπιστούν απέναντι σε εχθρούς εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς, που καλούνται να την στηρίξουν με το δικό τους αίμα και των παιδιών τους.
    Και ένα δεύτερο είδος πολιτών, τα στελέχη τα μέλη και τους ψηφοφόρους ενός προδοτικού κόμματος που κατάφερε τα τελευταία 37 χρόνια από την ίδρυσή του να οπισθοχωρήσει η ελληνική κοινωνία τόσο όσο δεν οπισθοχώρησε η ανθρώπινη κοινωνία από ... τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα. Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να μπορέσει κάποια μέρα να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Aντώνη,
    καλώς ήρθες στην παρέα.
    Έχεις δίκιο να αναφέρεσαι σ' αυτό το θέμα, το θέμα της προσωπικής ευθύνης. Η χώρα έφτασε στον πάτο γιατί εμείς το επιτρέψαμε, εμείς τους δώσμε το δικαίωμα. Με την ψήφο μας. Υπάρχουν ακόμα και τώρα κάποια δίποδα που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και σου λένε: "και τι να κάνω παιδάκι μου, δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω κάτι άλλο..."
    Γεννήθηκαν δούλοι, ραγιάδες, ψηφοφόροι ενός συγκεκριμένου κόμματος, όπως κάποιοι γεννιούνται ανάπηροι. (Αυτό το κόμμα επιμένει να αυτοαποκαλείται "σοσιαλιστικό!", γι' αυτό λέω ότι πρέπει να ξαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες, αλλιώς θα τρελαθούμε τελείως σ' αυτή τη χώρα.
    Ας ελπίσουμε ότι από τον... κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, θα ξαναγγεννηθεί το γένος των Ελλήνων. Έστω και όπως το αναφέρει ο μύθος: πετώντας πέτρες πίσω απ' την πλάτη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή