Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στα ψιλά της ειδησεογραφίας


Επειδή ένιωσα κάπως δυσπεψία με το εγχώριο ειδησεογραφικό  μενού (λεπτομερής περιγραφή της φυλάκισης Τσοχατζόπουλου, εκλογικοί σκυλοκαυγάδες, εντολές για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα από την Κομισιόν, πνιγμοί από το πολύ πασχαλινό αρνί κλπ), είπα να ψάξω για κάτι πιο ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο.

Το σημερινό μενού λοιπόν, περιέχει κτηνωδία σερβιρισμένη με πλούσια δόση αγραμματοσύνης, βλακείας, σκοταδισμού και θρησκευτικής ευλάβειας.
Και στις δύο περιπτώσεις θύματα υπήρξαν γυναίκες που επιχείρησαν να δοκιμάσουν τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης ή της πληροφόρησης.

Μία νέα επίθεση σημειώθηκε σήμερα εναντίον κοριτσιών που φοιτούν σε σχολείο του Αφγανιστάν. Περίπου 150 μαθήτριες Γυμνασίου δηλητηριάστηκαν από ανθρώπους που είναι αντίθετοι με την εκπαίδευση των γυναικών.

Όπως ανάφεραν τοπικές Αρχές που ανακοίνωσαν την είδηση, οι άτυχες μαθήτριες ήπιαν μολυσμένο νερό σε ένα Γυμνάσιο στο βόρειο Αφγανιστάν.
Οι αίθουσες των σχολείων έχουν αρχίσει να γεμίζουν με κορίτσια και πάλι από το 2001, μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν, οι οποίοι απαγόρευαν στα κορίτσια να φοιτούν.
Ωστόσο, δεν πρόκειται για την πρώτη επίθεση. Κατά διαστήματα έχουν σημειωθεί και άλλες εναντίον των κοριτσιών, των δασκάλων και των ίδιων των σχολείων, συνήθως στα νότια και τα ανατολικά της χώρας που θεωρούνται πιο συντηρητικές περιοχές και όπου οι Ταλιμπάν χαίρουν μεγαλύτερης υποστήριξης.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου εκπαίδευσης της επαρχίας Ταχάρ, Τζαν Μοχάμαντ υποστήριξε πως πίσω από την επίθεση αυτή κρύβονται άτομα που διαφωνούν με την εκπαίδευση των κοριτσιών. Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να «είναι έργο ανεύθυνο ανθρώπων».
«Δεν πρόκειται για μια τυχαία ασθένεια. Ήταν μια σκόπιμη ενέργεια για να δηλητηριαστούν οι μαθήτριες», δήλωσε από την πλευρά του ο Χαφιζουλάχ Σάφι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της επαρχίας.

Ένας 47χρονος άνδρας από τη Σαμψούντα της Τουρκίας δολοφόνησε τη 44χρονη σύζυγό του επειδή εκείνη συνομιλούσε με φίλους στο Διαδίκτυο.

Ο Αχμέτ Καντάν, ο οποίος συνελήφθη, πίστεψε ότι η σύζυγός του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Το θύμα έφερε συνολικά 12 τραύματα από μαχαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet.
Μάρτυρας της δολοφονίας ήταν το παιδί του ζευγαριού, το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Προακτορείο.

3 σχόλια:

  1. Και μετά λέμε ότι έχουμε και ΄μεις προβλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου,
      αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα κι εγώ. Και ανατρίχιασα. Γιατί πάντα θα υπάρχουν χειρότερα. Κι αυτό μου τη δίνει γιατί είναι νομοτέλεια...

      Διαγραφή
  2. Τα προβλματα που εχουν και αλλοι λαοι δεν μπαινουν σε αντιδιαστολη με προβληματα που εχουν και αλλοι .Εδω οι ανθρωποι δηλητηριαζονται καθημερινα με αλλα πιο συγχρονα μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή