Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Θα μπορούμε τουλάχιστον να θάβουμε τους νεκρούς μας;


Αν αναρωτιέστε γιατί το φέρετρο είναι πάνω στο αυτοκίνητο του Δήμου και όχι σε νεκροφόρα, η απάντηση είναι ότι οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας δεν είχαν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας.

Όπως ενημέρωσε το LamiaReport. gr ο αναγνώστης, που έστειλε τη φωτογραφία, οι συγγενείς κατέφυγαν στον Δήμο δηλώνοντας αδυναμία να κηδέψουν τον άνθρωπό τους.
Ο Δήμος έστειλε το αυτοκίνητο και βρήκε τρόπο να καλύψει τα υπόλοιπα έξοδα της κηδείας, όχι πάντως από το ταμείο του Δήμου αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το LamiaReport.gr με τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο για το συμβάν, εκείνος είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα αυτό, ωστόσο φανερά εξοργισμένος έθεσε ένα ερώτημα: Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Θέλω μόνο να θέσετε ένα ερώτημα εκ μέρους μου σε αυτούς που μας κυβερνούσαν, μας κυβερνούν και θέλουν να μας κυβερνήσουν. Ρωτήστε τους: Θα μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε την δυνατότητα να θάβουμε τους νεκρούς μας;»

Με αφορμή αυτή η την τραγικά σοκαριστική είδηση που διάβασα, μου έρχονται στα αυτιά τα λόγια του Αντώνη, σ’ ένα διάλλειμα του προεκλογικού αγώνα. Ο οποίος απηυδισμένος, θυμωμένος, παθιασμένος, μονολογεί εδώ και δυο μέρες ξεφυσώντας και καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο:
Ξυπνήστε, γαμώ τα βουνά! Σε λιγάκι θα μας φάνε ζωντανούς, θα μας φτυαρίζουνε από τσι δρόμους ποθαμένους με τα κάρα του Δήμου. Και ούτε θα μας θάβουνε γιατί κοστίζουνε οι κάσες με τα χερούλια. Θα μας ε βάζουνε φωθιά να μας καίνε για να γλυτώνουνε τα έξοδα. Για αυτό θα φτιάξουνε και τα αποτεφρωτήρια. Ούτε κηδείες, ούτε τάφοι, ούτε έξοδα. Μόνο ένα ντενεκάκι στάχτη.
Αν δεν αυτοκτονήσουμε από μοναχοί μας, θα μας ψοφήσουν από την πείνα ή θα μας αποτελειώσουν με τα γενόσημα και τσι αρρώστιες που θα μας αφήνουνε χωρίς φάρμακα. 
Δε βλέπουμε τον εχθρό μωρέ που έχει μπουκάρει στα σπίθια μας; Στραβωμάρα πάθαμε; Αντί να του ορμήξουμε να τονε πολεμήσουμε, όπως κάναμε το ’41, τρωγόμαστε αναμεταξύ μας.

Και καθόμαστε και ασχολούμαστε με μαλακίες: Τι έγραψε το τάδε λαδικό στο ίντερνετ, τα σουχλιά που ανακυκλώνουνε τα τσόκαρα, γιατί συνεργάζεσαι με τον ένα και όχι με τον άλλο, γιατί πας με κείνον που έχει φάει σκόρδο ή με κείνον που είναι κοντός, γιατί δεν πας με το σωστό λαό παρά πάεις με το λάθος, γιατί πας με τους αγράμματους κι όχι με τους γραμματιζούμενους που έχουνε διαβάσει το Μαρξ με τα καντάρια, πού είναι οι στόχοι σου και τα προτάγματα σου και τσι Παναγίας τα μάθια....
Όντε θα πάρει το σπίτι σου φωθιά και έρθουνε 5-6 ανθρώποι να σε βοηθήξουνε να τηνε σβήσεις, να τσι ρωτάς έναν ένα προσωπικά: Ίντα κόμμα είσαι; Από πού προέρχεσαι; Κι αν εσου πούνε ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία ή του Φούφουτου το κόμμα, να τσι διώξεις. Και να τον ε πεις: Εσύ δε μου κάνεις, φύγε.  Θα μου τη σβήσουνε οι άλλοι.

Ξυπνήστε ρε, γιατί σε λιγάκι δε θα προλαβαίνει ο παπάς να μας ε θάψει!
Θα μας ε πάρει όλους ο γέρο- διάολος!

2 σχόλια:

  1. Το ειχανε στον νου τους ο Σαμαρας και ο Βενιζελος ως μια προεκλογικη παροχη [ οι ανεργοι θα θαβονται με εξοδα της ΤΡΟΙΚΑ ως θυματα πολεμου ,οι εργαζομενοι των 200 ευρ θα εχουν συμετοχη 90%. Απο το ποσοστο του 35% που συνεχιζουν και εμπιστευονται τα δυο κομματα ΝΔ κα ΠΑΣΟΚ ποσοι απο αυτους εχουν τα εξοδα μιας κ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και όταν παίρνει το σπίτι σου φωτιά δέχεσαι όποιον έρθει να τη σβήσετε χωρίς να τον ρωτήσεις τι και πώς.
    Εξαιρείς βέβαια αυτούς που ξέρεις ότι σου την έβαλαν τη φωτιά...

    Στην Πυροσβεστική θα προσελάμβανα χαζούς και έξυπνους, γρήγορους κι αργούς, ψηλούς και κοντούς, γενναίους και δειλούς.
    Εμπρηστές όμως όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή