Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Τούνελ ή περιστρεφόμενη πόρτα;


Με δήλωσή του Ο Γ. Παπανδρέου στη σημερινή Κυρ. Ελευθεροτυπία, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε: πως βλέπει φως στο τούνελ (που μας έβαλε!), στο τέλος της τετραετίας. Αντιγράφω κατά λέξη, (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

"Ερ: Ζητάτε θυσίες από το λαό στο όνομα του μνημονίου, αλλά δεν του εγγυάστε πότε θα δει «φως στο τούνελ». Ό,τι χάνει σήμερα ο εργαζόμενος υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να το κερδίζει ξανά μέσα στην κυβερνητική σας θητεία;

Απ: Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο. Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Και αυτό αποτελεί και μια μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μοίραζε αδικία με τα προνόμια στους λίγους και ημετέρους, ενώ βύθιζε τη χώρα σε μια όλο και βαθύτερη κρίση. Θα περάσουμε όλοι μέσα από δυσκολίες, όμως στόχος μας -και εκεί θα κριθούμε εντέλει- είναι στο τέλος της τετραετίας ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει ασφάλεια και δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είναι. Αυτή είναι και παραμένει η προοδευτική μας πίστη και στόχος. Θέλουμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες ως πολιτεία, νοσοκομεία που θα περιθάλπουν με αξιοπρέπεια τους ασθενείς, καλύτερη ποιότητα ζωής, να βελτιώσουμε δηλαδή την καθημερινότητα, τόσο στα πιο μικρά όσο και στα μεγαλύτερα που απασχολούν τον καθένα μας. Προϋπόθεση είναι να χτίσουμε μια βιώσιμη οικονομία που μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για όλους."

Κύριε Παπανδρέου παίρνω το θάρρος κι εγώ να σας πληροφορήσω κάτι:

Δεν είναι τούνελ αυτό που μας έβαλες, περιστρεφόμενη πόρτα είναι. Έχεις ακούσει για το Σύνδρομο της"περιστρφόμενης πόρτας", "Revolving door syndrome" για να το μεταφράσω στη γλώσσα σου.

Γιατί και τούνελ να' ταν (με την τύχη που' χουμε με σένα που μπλέξαμε), το φως που βλέπεις θα' ναι

απ' το τρένο που έρχεται.......


5 σχόλια:

  1. Το να παίρνει πλέον κανείς στα σοβαρά τα λόγια του Γιώργου δείχνει πόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο αυτοεκτίμησής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ατέρμονο μαγκανοπήγαδο είναι,και άσε τα σάπια κύριε Γ.Α.Π.Και δεν φταις μόνον εσύ αλλά και όλοι αυτοί που γελάστηκαν για πολλοστή φορά και σε δώσανε εντολή διακυβέρνησης,δυστυχώς και μη χειρότερα!Κρίμα πάνε στράφι 100 χρόνια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Λύκε,
    σου φαίνεται να παίρνω στα σοβαρά τα λόγια του ΓΑΠ; Μάλλον δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ....

    @Γραφέα Πεζικού,
    αγαπητέ κύριε Ζησάκη, χαίρομαι που σας ξανασυναντώ (σε δική μου στέγη!). Όταν έμαθα ότι έκλεισαν το μπλογκ σας φρόντισα να το διαδώσω όσο μπορούσα. Χαίρομαι που είστε κοντά μας. (Είμαι αυτή που στο μπλογκ του Μάνου, σας θύμισε την Αλληλεγγύη του ΕΑΜ και μου απαντήσατε απο καρδιάς...)
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανατολή, σου φαίνεται να σου χρέωσα πως παίρνεις στα σοβαρά το Γιωργάκη?
    Αν ναι γράψε λάθος... καμιά τέτοια πρόθεση δεν είχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή