Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τσίρκο

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τις δηλώσεις Jean-Claude Juncker, έχω να παρατηρήσω τα εξής: Βλέπω καθημερινά την πλήρη γελιοποίηση ενός πρωθυπουργού και της κουστωδίας του με τα συνεχή και ασύστολα ψεύδη που εκτοξεύει κατά καιρούς. Ψέματα, παραμύθια, παιδαριώδεις φράσεις, κοινές μπούρδες που όταν εκστομίζονται από έναν απλό πολίτη περνούν στο ντούκου και προκαλούν απλώς θυμηδία, αλλά όταν εκστομίζονται από τον πρωθυπουργό μιας χώρας, τότε το θέαμα καταντάει θλιβερό. Και το τραγικό είναι να βλέπεις ότι εκτός από τον ίδιο κι ένα σωρό παρατρεχάμενους του, (υπουργούς, δημοσιογράφους και άλλους), να προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα, να δικαιολογήσουν, να απολογηθούν για λογαριασμό του Μεγάλου Τιμονιέρη. Θλιβερή κουστωδία. Παμπούκης, Πεταλωτής, Παπακωνσταντίνου και ένα σωρό άλλοι να προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, να αποστραβώσουν τον κόσμο μετά από κάθε ρουκέτα που εκτοξεύει ο κύριος τους. «τα λεφτά υπάρχουν», εννοούσε: «πού πήγαν τα λεφτά», «εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι δε θα πάμε στο ΔΝΤ», «δε θα μειωθούν οι μισθοί». «δε θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης», «δε γνωρίζαμε για το ακριβές μέγεθος του χρέους», «δε θα χρεοκοπήσουμε», «δεν εννοούσε ο Juncker το σημερινό πρωθυπουργό, τον προηγούμενο εννούσε, τον πρό-προηγούμενο, το Σημίτη εννοούσε»… Ψέματα, ψέματα, ψέματα. Συνειδητά και ασύστολα. Λες και απευθύνονται σε ανθρώπους με αλτσχάιμερ ή λοβοτομή.
Ζούμε την πλήρη αυτογελιοποίηση του θεσμού του Πρωθυπουργού.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα αυτός ο κύριος που παριστάνει τον πρωθυπουργό στις μέρες μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση μου θυμίζει την Τζούλια. (την Τζούλια, ντε, αυτή με την τσόντα). Θυμάστε πριν από μερικούς μήνες όταν κυκλοφόρησε το θαύμα αυτό της έβδομης τέχνης, την αντίδρασή της, τη «συνεπή» στάση που κράτησε απέναντι στο γεγονός; «έγινε εν αγνοία μου, μια προσωπική σκηνή τράβηξε ο φίλος μου, είμαστε μόνοι μας, εμού και του ιδίου», «θα του κάνω αγωγή, με εξαπάτησε και με διέσυρε». Θυμάστε, είχε βρει και δικηγόρο και ετοίμαζε την αγωγή. Μετά είπε πως «ναι και τι έγινε, με το φίλο μου τραβήξαμε μια τσόντα, όπως κάνει κάθε ζευγάρι στη χώρα, αλλά αυτός ο άτιμος την πούλησε» κλπ, κλπ
Μέχρι τη μέρα που βγήκε και περηφανεύτηκε για τα 100 χιλιαρικάκια που τσέπωσε για το ντοκιμαντέρ αυτό. Θυμάστε ήταν μαζί της και ένας απίθανος τύπος που την δικαιολογούσε, την υπερασπιζόταν και έδινε γραμμή στο όλο τζέρτζελο. Έ, βάλτε στη θέση της Τζούλιας τον Παπανδρέου και στη θέση του μάνατζερ  όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους που δουλεύουν για πάρτη του. Ή μας δουλεύουν, το ίδιο κάνει.
Το αντίτιμο πότε θα το μάθουμε, δεν ξέρω. Να διαπιστώσω δηλαδή αν η γελιοποίηση, άξιζε τον κόπο τελικά…

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλη,
    Αντιγράφω από σχόλιο ανωνύμου που βρήκα σε blog:
    Ένας δε βρέθηκε να ρωτήσει το ΓΑΠ: “ΠΟΙΟΣ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ;;;;;;;;”
    ΠΟΙΟΣ;;;;;
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ;;;;;;
    Δεν είσαι πολίτης ρε φίλε να ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑΣ και να ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ…είσαι δημόσιο πρόσωπο, είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας ολόκληρης, ήσουν πολιτικό πρόσωπο από το 80κατι και μετά, πήρες μέρος σε κυβερνήσεις, ήσουν κομμάτι της ΟΠΟΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑΣ γμ την τρέλα μου μέσα!!!!!!
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ!!!!!!
    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ έχει δικαίωμα να καταγγέλει και να δείχνει με το δάχτυλο…ΟΧΙ ΕΣΥ!!!
    ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ Δ-Η-Μ-Ι-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Σ-Α-Ν ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΑΡΟ ΠΡΑΓΜΑ…!!!
    Και εκεί που λέει ότι νομίζει πως οι πολίτες συμφωνούν με το όλο austerity thing γιατί δεν τον ρώτησε ο άλλος “ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ Μ-Α-Θ-Ε-Ι-Σ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ”;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Ψέμμα, ψέμμα, ψέμμα και ηθικός ξεπεσμός και η απόλυτη Ξ-Ε-Φ-Τ-Ι-Λ-Α ενός από τους ιστορικότερους πολιτισμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας…ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!!!
    ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;;;;;;;
    ΠΟΣΟ;;;;;
    Μάνος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Μάνο,
    δεν ξέρω τι να σου πω. Απλά δε θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό να εμπαίζει τόσο ξεδιάντροπα τον λαό που τον τίμησε με την ψήφο του, που του έδωσε τη θέση την οποία κατέχει. Έχω αρχίσει κι εγώ και αμφιβάλλω για την ποιότητα και την αυτοεκτίμηση αυτού του λαού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενας δεν μπορουσε να φαντασθει οτι ειναι τοσο ηλιθιος ο γιος του Ανδρεα.Βεβαια εχουν ενα προηγουμενο στην οικογενεια με τον αδερφο του Ανδρεα,ισως επρεπε να περιμενουμε να σκασει νεος κρικος στην αλυσιδα.
    Ψυχαναλυτικα,ψιλοαντιλαμβανεται οτι τον θεωρουν ηλιθιο κι επομενως υπαρχει εξηγηση στον τροπο που φερεται και σε πολιτικο και σε προσωπικο επιπεδο.Ευστοχως εχει επιλεχθει,καθως η αντιληπτικη του ικανοτητα υστερει του μεσου ορου κατα πολυ.
    Θα γραφει μια μερα το Εγχειριδιο Βλακειας που του αφιερωσα.
    Αγριεμενη σε βλεπω συντεκνισα,καλο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε AdeGia,
    δηλ. ένας βλάκας είναι στην κορυφή κι άλλοι 200 από πίσω του τον βαστούνε να μην πέσει;
    Και να μας λέει ότι μας κάνει χάρη που μας κυβερνά, εμάς τους ποταπούς και άξεστους ιθαγενείς; Ότι κάνει αγγαρεία; Τι decadance αχάριστοι!
    Έ, όχι δεν το δέχομαι. Δεν έχω κάνει λοβοτομή ακόμα. (Η περίοδος που επιχείρισα να το παίξω Βούδας, έφτασε στο τέλος της. Ξέρεις εσύ)
    Άι, σιχτίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή