Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αγάπη μου, θέατρο ή διαδήλωση το βράδυ;


Έχετε φανταστεί μια μεγαλειώδη διαδήλωση στην μητρόπολη μιας χώρας,  όπου οι διαδηλωτές θα προσέρχονται με επίσημο ένδυμα (κοστούμι για τους άντρες και ταγιεράκι για τις γυναίκες), θα προσφέρουνε τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς και οι περίοικοι θα τρατάρουν σοκολατάκια τους διαμαρτυρόμενους;
Φανταστείτε ακόμα το πλήθος να χορεύει βαλς και να φιλιέται παθιάρικα με τους εκπροσώπους εναντίον των οποίων διαδηλώνει.
 Μια κινητοποίηση όπου δε θα συναντάς αγριεμένες μούρες που θα ρίχνουν μπινελίκια, αλλά χαμογελαστά πρόσωπα που θα τραγουδάν μελωδικά τραγούδια, ίσως και με τη συνοδεία ορχήστρας του δρόμου... 

Σας φαίνεται εξωφρενικό; Θεωρείται ότι θα πρέπει να είσαστε λίγο βλαμμένος ή μαστουρωμένος από κάνα τσιγαριλίκι για να φέρετε τέτοιες εικόνες στο μυαλό σας;
Όχι αν είσαστε ο Δήμαρχος της Αθήνας ο κύριος Καμίνης, πρώην Συνήγορος του Πολίτη. Ο οποίος έκανε κάτι σοβαρές και μελετημένες προτάσεις περί κανονισμών των διαδηλώσεων και τις κατέθεσε στη Βουλή για να νομοθετηθούν.
Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τις προτάσεις του κυρίου Καμίνη, πατήστε εδώ.

Υ.Γ. Κάποιος είχε πει ότι αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν το σύστημα θα τις είχαν καταργήσει. Και κάποιος άλλος ότι αν οι διαδηλώσεις ήταν «ειρηνικές» και ακίνδυνες για την εξουσία θα τις είχαν κάνει υποχρεωτικές.

Βρισκόμαστε σε μια φάση της ιστορίας που και οι εκλογές και οι διαδηλώσεις είναι υπό κατάργηση. Κι αυτό είναι αισιόδοξο...

9 σχόλια:

  1. Βρισκόμαστε σε μια φάση της ιστορίας που και οι εκλογές και οι διαδηλώσεις είναι υπό κατάργηση. Κι αυτό είναι αισιόδοξο..

    Ανατολή μου κι εγώ την ίδια άποψη έχω... και θεωρω ότι είναι η μόνη μας ελπίδα!!
    Να μας φθάσουν στο έσχατο σημείο της εξαθλίωσης και του φασισμού μπας και ξυπνήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την αίσθηση ότι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο δε θα μπορούμε να ξυπνήσουμε καθώς θα έχουμε ήδη πεθάνει!

      Διαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι, μου αρέσει να διαβάζω διαφορετικές απόψεις.
    Το βρίσκω συναρπαστικό!
    Μαριάννα αυτό που εννοώ στην τελευταία μου παράγραφο, είναι πως όταν οι εκλογές και οι διαδηλώσεις τείνουν να καταργηθούν, σημαίνει πολύ απλά ότι έχουν γίνει επικίνδυνες για το σύστημα. Σημαίνει ότι οι εξουσιαστές αντιλαμβάνονται ότι ΚΑΤΙ πάει να αλλάξει σ' αυτή τη χώρα. Οι δραστηριότητες αυτές χάνουν την ανούσια και επαναλαμβανόμενη τελετουργία που είχαν έως τώρα ή την αίσθηση του σόου.
    Όμως Μαριάννα έχεις δίκιο ως προς σημασία της συνειδητοποίησης του ολοκληρωτισμού. Όταν λέω "και αυτό είναι αισιόδοξο", αυτό ακριβώς εννοώ: να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος καλοπροαίρετος, πλανημένος ή βλαμμένος πολίτης αυτής της χώρας, ότι ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ!!!!!

    Κωσταντή, μες στην αισιοδοξία σε βρίσκω!
    Να έχουν πεθάνει 11 εκατομμύρια νοματαίοι; Πυρηνική βόμβα θα μας ρίξουνε; Και από ποιους θα εισπράττουνε το παραδάκι; Χα,χα,χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο που πρεπει να κανει ο καμινης σημερα ειναι να παει να στησει ενα αγαλμα στο σημειο που αυτοκτονησε ο συνταξιουχος φαρμακοποιος για να βλεπουν ολοι πως μας καταντησανε οι κρετινοι,προδοτες που αντι να χωθουν στα λαγουμια βγαινουν και κανουν δηλωσεις οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @alatzaz,
    αγαπητέ φίλε, καλώς όρισες στο σπιτικό μου!
    Η πλάκα έχει πως γύρισα πριν λίγο από τη δουλειά χωρίς να έχω πάρει πρέφα τι είχε γίνει. Εξ' ου και το προηγούμενο σχόλιό μου.
    Τώρα που ενημερώθηκα, τους (μας) στόλισα, δεόντως.
    Γαμώ το σπίτι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητη Ανατολη χαιρμαι πραγματικα που σε ξαναβρηκα, μου ελειψανε τα σχολια σου στο αλλο Blog για αυτο σε απευθυνα δημοσια εκκληση και στην πουπα να αρχιζετε ξανα τα σχολια,ετσι απο την απαντηση σε βρηκα.θεωρω οτι ανθρωποι σαν εσενα καθαροι, πρωταθλητες της αληθειας και χωρις ιχνος πρπσωπικου κινητρου πρεπει να σχολιαζουν παντου , ξερεις οι καλυτερς μαχες κερδιζονται στο εδαφος του αντιπαλου. Τα ανθρωποειδη που διελυσανε την ζωη μας και καεστρεψανε την χωρα οδηγωντας ανθρωπους σε αυτοκτονιες πρεπει να διωκονται παντου μαζι με τους συνεργατες και θαυμαστες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αγαπητέ φίλε alatzaz,
      δεν έχω ιδέα για την έκκληση που λες προς την Πούπα και εμένα. Εγώ μετά από μέρες (προχτές), του έγραψα ένα αποχαιρετηστήριο μήνυμα. Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό.
      Με συγκινούν όλα αυτά που γράφεις και ο κόπος που έκανες να τα γράψεις, αλλά δεν έχει πλέον νόημα να συζητώ με οποιονδήποτε "εκπρόσωπο τύπο" των κατακτητών. Δε θέλω κουβέντες με δαύτους. Ούτε στην προσωπική ή κοινωνική μου ζωή.
      Εμένα προσωπικά μου φαίνεται τουλάχιστον μάταιο, χαμένος χρόνος (να το πω έτσι κομψά).
      Αν ήθελα να στο πω πιο χύμα, θα σου έλεγα πως το λιγότερο που θέλω να κάνω είναι να τους σφαλιαρίσω, όχι να τα πούμε σα φιλαράκια και να κάνουμε και χιουμοράκι.
      Αυτά για το "γνωστό πρόσωπο".
      Εσύ κι ο Αντώνης καλά κάνετε και του τα χώνετε όσο μπορείτε και αντέχετε. Χρήσιμο νομίζω είναι να ακούει και όποιος κόσμος μπαίνει πλέον εκεί, και μία άλλη άποψη (και αν είναι και μπινελίκια ακόμα καλύτερα) και όχι μόνο λιβανίσματα.
      Να είσαι καλά, καλή δύναμη και καλή λευτεριά!

      Διαγραφή
    2. alatzaz: "ξέρεις οι καλύτερες μάχες κερδίζονται στο έδαφος του αντιπάλου"
      Αγαπητή Ανατολή, όπως βλέπεις δεν είμαι ο μόνος! Υπάρχουν κι άλλοι (ευτυχώς) που εκτιμούν την άποψή σου και την αυθεντικότητα των σχολίων σου.
      Στο είπα ξανά. Το χρήσιμο είναι να σχολιάζεις και να αποδομείς τις απόψεις τους όχι μόνο στο δικό σου blog αλλά στο ... δικό τους γήπεδο.
      Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους δίνουμε την ψευδαίσθηση πως τα λόγια και τα κείμενά τους δεν έχουν απάντηση.
      Α.Β.

      Διαγραφή
  6. Ανατολη ,η εκκληση εγινε στις 30 μαρτιου στο αρθρο του παπαιωαννου με τιτλο,,,το νεο δεν εχει γεννηθει και το παλιο δεν εχει πεθανει,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή