Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πολύ πέραση αυτή η ΤΙΝΑ!


Ακούμε καθημερινά (όπως και το προηγούμενο διάστημα), απελπισμένες και λυσσαλέες φωνές υποστήριξης των προδοτικών επιλογών του σάπιου κυβερνητικού σχήματος με την εξής αιτιολόγηση:
Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση! Η προσφυγή μας στην Τρόικα (βοήθειά της που μας έσωσε), ήταν μονόδρομος, δεν είχαμε άλλη επιλογή για να σώσουμε την πατρίδα, την οικονομία, για να μη χρεοκοπήσει (!) η χώρα, για να σώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις σας, για να κάνουμε το χρέος βιώσιμο, για ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους δανειστές μας, για να μη μας βρουν τα χειρότερα...
Ή θα έχετε 200 ευρώ μισθό ή καθόλου, θα ζήσετε στη μιζέρια αλλιώς θα πεθάνετε, πρέπει να ξεπουλήσουμε τα βαρίδια του δημόσιου πλούτου της χώρας, να εξαφανίσουμε το κοινωνικό κράτος αλλιώς θα καταποντιστεί η χώρα. (Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε). Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση...

Σύσσωμοι οι δωσίλογοι, οι υποστηρικτές και τα παπαγαλάκια τους ξεθάβουν το πιο διάσημο επιχείρημα της Θάτσερ και της πιο άθλιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη: "There Is No Alternative". (TINA), από τα αρχικά της πρότασης.
Μπορεί η Θάτσερ να είναι με το  ένα πόδι στον τάφο, να νομίζει πως είναι η Μόνικα Μπελούτσι από το Αλτσχάιμερ, μπορεί αυτή η Τίνα να είναι μια σιτεμένη μεγαλοκοπέλα, αλλά έχει μπόλικους επίδοξους εραστές στην ημιδαπή και την αλλοδαπή, ακόμα...

Νεοφιλελεύθερα σοσιαλιστικά κοράκια, εσείς που χρεοκοπήσατε τη χώρα, που την οδηγήσατε στα μνημόνια, υπάρχει άλλη εναλλακτική: Ο Κορυδαλλός και η δήμευση των περιουσιών σας, η παύση πληρωμής του απεχθούς χρέους, η καταγγελία όλων των εθνικά μειοδοτικών δανειακών συμβάσεων που υπογράψατε και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με εθνικό νόμισμα.
Να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας από την αρχή. Να αποκτήσει κυριαρχία και υπερηφάνεια ξανά. Ενωμένοι, χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Νοικοκυραίοι στον τόπο μας.
Αλλιώς βγάλτε φωτογραφίες της χώρας όσο προλαβαίνετε. Και των δικών μας ανθρώπων. Για να έχουμε να τους θυμόμαστε...
Όσοι ζήσουμε κι όσοι δεν ξενιτευτούμε, θα μείνουμε να ατενίζουμε τα ερείπια του τόπου μας, ό, τι απέμεινε από την αγοραπωλησία.

Αυτές οι σκέψεις μου ήρθαν στο μυαλό μετά από e-mail φίλου που περιλάμβανε ένα βιντεάκι με τον αγαπημένο μου Βρετανό σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, ο οποίος δήλωνε πως αρνήθηκε να παρακολουθήσει την ταινία με τη βιογραφία της Θάτσερ, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. (Για τους ίδιους που αρνήθηκα να τη δω κι εγώ και να πετάξω 8 ευρώ).

5 σχόλια:

  1. Μας βαζουν δυο επιλογες ,αυτοκτονουμε η καθομαστε να μας σκοτωσουν .ΥΠΑΡΧΕΙ ομως και η τριτη επιλογη ,στις 6 ΜΑΙΟΥ να τους δειξουμε οτι ζουμε και τους περιμενουμε με λαχταρα εξω απο τις φυλακες.Αν δεν συμβει αυτο δεν ανηκουμε πλεον σε καμια κατηγορια ,αιμαστε δολοφονοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @alatzaz,
      ναι υπάρχει κι άλλη εναλλακτική φίλε.
      Και θα τη δώσουμε εμείς στις 6 Μαίου. Αν δεν το κάνουμε θα είμαστε για πολλές σφαλιάρες. Εγώ προσωπικά έχω δηλώσει ότι δεν ξαναβάζω στο σπίτι μου ούτε ξανακάνω παρέα με άτομο που θα τους ψηφίσει.
      Από εδώ και πέρα θα τον θεωρήσω συνυπεύθυνο για ότι μου συμβεί.
      Θα του στείλω το λογαριασμό.

      Διαγραφή
  2. τους βουλιάζουμε και αλλάζουμε!άλλη επιλογή δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,
      άκου και το μικρό, μιλάει σοφά, με ρίμα!!!
      http://www.youtube.com/watch?v=7o2TLdE1YJE&feature=player_embedded

      Διαγραφή
  3. Αντολη , για αυτο μιλησα για δολοφονους ,καθε ψηφος σε αυτους ειναι και δολοφονια ...οι καρκινοπαθεις δεν μπρουν να βρουν τα φαρμακα που χρειζονται στα νοσοκομεια για την θεραπεια τους γεγονος που προκαλεσε την παρεμβαση της δικαιοσυνης στην θεσ/ικη.Ο δεικτης πολιτισμου μιας χωρας μετραται απο τον τροπο αντιμετωπισης των αδυναμων κοινωνικων ομαδων. Ειναι δολοφονοι και πρεπει να πληρωσουν για τα εγκληματα τους.Το προσδοκιμο ζωης των ελληνων θα μειωθει στα επομενα χρονια κατα 10 ετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή