Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ραντεβού στο Σταύλο


Οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους το τελευταίο διάστημα, μιας και δεν τολμάνε να ξεμυτίσουν απ’ το σπίτι τους και το έχουν ρίξει στη συγγραφή.
Απορροφημένοι από την κοπιώδη πνευματική εργασία της συγγραφής δεν έχουν χρόνο για την επίσης κοπιαστική εργασία της ανάγνωσης.

Στην αρχή που το είδα νόμισα πως είναι φωτομοντάζ. Ξέρετε από αυτά τα σατιρικά- προβοκατόρικα που κυκλοφορούν στο Δίκτυο κατά εκατοντάδες. Όχι γιατί ο θερμός υποστηρικτής των μνημονίων- βουλευτής- ηθοποιός-ποδοσφαιροπρόεδρος Γιάννης Βούρος έγινε και συγγραφέας. Αλλά για τον χώρο που διάλεξε να παρουσιάσει το έργο του: στο Σταύλο(!), ένα Πολυχώρο στο Θησείο. Η δυσπιστία μου αμβλύνθηκε με ένα απλό κλικ.

Εδώ και κάμποσο καιρό έχω υποστηρίξει δημόσια ότι η Βουλή έχει απαξιωθεί και γελοιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ως θεσμικό όργανο, εξαιτίας των προσώπων που την αποτελούν και των ενεργειών τους, που ομοιάζει με κοτέτσι.
Βουλευτές που έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα της χώρας σε κουρελόχαρτο, οι οποίοι με κλειστά μάτια λένε «ναι σε όλα», που ψηφίζουν χωρίς να έχουν διαβάσει τι γράφει αυτό που ψηφίζουν, κλακαδόροι που χειροκροτούν ένα καθυστερημένο νοητικά ηγέτη και με το ίδιο πάθος κάνουν κερκίδα στον πολιτικό του αντίπαλο μόλις αναλάβει την εξουσία φορτώνοντας το λογαριασμό στον προηγούμενο.
Σκυλοκαυγάδες ανάμεσα σε ιδεολογικοπολιτικούς εχθρούς που την άλλη μέρα συγκυβερνούν αγκαλιά, επαναστάτες που καταγγέλουν και φεύγουν και μετά από ένα μήνα ξαναγυρίζουν από ‘κει που ‘φυγαν,  άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να πουν μιαν αράδα λέξεις χωρίς να τις διαβάσουν και που όταν τις διαβάζουν κάνουν λάθη, γλείφτες, ψηφοφόρι που ψηφίζουν «όχι» σήμερα και αύριο «ναι» για το ίδιο θέμα, άνθρωποι στην κοσμάρα τους που χασκογελούν και χαριεντίζονται μέσα στις υψηλής αισθητικής αίθουσες την ώρα που ο κόσμος έξω πεθαίνει. Χοντρόπετσοι, θρασείς, και αναίσχυντοι που δηλώνουν δημόσια που ζορίζονται οικονομικά, πως γνωρίζουν από φτώχια γιατί έχουν άνεργους γιούς και ξαδέρφια(!) ή ότι η μάνα τους, τους γέννησε σε ορυχείο...
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες...
Αλλά νομίζω όλοι ότι καταλαβαίνεται το πνεύμα μου περί του συγκεκριμένου κτιρίου και των ζωντανών που κατοικοεδρεύουν σε αυτό...

Εξ’αιτίας τούτου νομίζω ότι ο κύριος Βούρος μπήκε τζάμπα στα έξοδα.
Αντί του Πολυχώρου στο Θησείο, θα μπορούσε να επιλέξει για την παρουσίαση του βιβλίου του, το χώρο της Βουλής...

3 σχόλια:

  1. Στο τελος θα αισθανομαστε αηδια δια τον τιτλο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ,αιτια ολοι αυτοι οι αθλιοι τυποι που αραδιαζουν μια χαζομαρα και την αποκαλουν βιβλιο.Ρε ελεος θα μας κανετε να βαζουμε πολιτικος ,,,, συγγραφεας στο ιδιο τσουβαλι...η συγγραφη σκουπιδιων πηρε μορφη επιδημιας.Πες αυτα που γραφετε στη γυναικα σας ,τα παιδια σας ,τους κολητους σας προφορικα και μη μολυνετε το πνευμα, δηλαδη κυριε βουρο υπαρχει περιπτωση ενας νορμαλ ανθρωπος να αγαρασει και να διαβασει το βιβλιο σας? οπως και πολλων αλλων σαν εσενα .Μη μας κανετε να μισησουμε τα βιβλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή